Alie vera, kan wat hulp gebruiken

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 30/01/2018 - 12:18
Stephen (anoniem geplaatst)

Alie vera, kan wat hulp gebruiken

Ik heb huisje van iemand die lange tijd weg blijft. Ik kwam daar, en zag twee planten staan, waaronder een aloe vera (geloof ik) die stonden al tweeenhalve maand voor koude vensterbank zonder verzorging. Opzich in eerste opzich helemaal nix mis met de plantjes. Voorzichtig weinig water gegeven, het huis beetje verbouwd en plant hier en daar in en uit de zon gezet, af en toe weer wat water, kachel te hoog, en eens te laag toen het tegen bevroren enkel glas raam stond, kortom allemaal niet goed voor een plant natuurlijk die in winterslaap was. Het begint steeds bruinere uitedroogde punten te krijgen, en nu een blad beetje rimpelig... Help? Wat kan ik nu beste doen.

Bedacht ineens hoe me moeder vroeger een clivia swinters verwaarloosde, daarna een zomerbehandeling met zonnige plek, en eens in de drie jaar verpotte met nog specialere behandeling, midden op tafel vol in de zon, en dat jaar kreeg ze drie keer achter elkaar de mooiste bloemen uit de clivia. Je zag de plant gewoon genieten. 

Hoe deed ze dit precies, en kan ik dit ook op de aloe vera toepassen? En hoe is dit na mijn mishandeling nog te redden?

Ik heb trouwens zelfde vraag voor me pannekoeken plantje. Die vind ik wat minder interressant, maar denkt iemand dat ik die nog kan redden? Stom, schaam me beetje dat ik niet eerder gekeken heb wat ik met de planten moet doen? 

Groetjes stephen

di, 30/01/2018 - 12:47
satomi

Dat is een Agave attenuata en geen Aloe vera. Over de verzorging binnenshuis kan ik je niets vertellen, helaas.

di, 30/01/2018 - 14:20
GreenConnection

Koel en droog overwinteren is juist prima voor deze Agave, net zoals voor Clivia. Geef ze gerust dezelfde behandeling, als je moeder deed.

Onderwerp gesloten