Is een Pachyphytum compactum giftig voor honden?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 10/05/2018 - 12:46
Candia

Is een Pachyphytum compactum giftig voor honden?

Hallo, Iemand verkocht me een Haworthia maar waarschijnlijk is het geen Haworthia maar een Pachyphytum compactum want als ik de foto's van Pachyphytum compactums google vind ik die heel sterk lijken op de mijne. En ik zocht nog wel speciaal een Haworthia omdat ik heb opgezocht dat die niet giftig zijn voor honden. Ik heb reeds opgezocht of Pachyphytum compactum giftig zou zijn voor honden maar helaas vind ik daar helemaal geen informatie over op het internet!

Dus weet iemand of Pachyphytum compactum giftig is voor honden of niet?

En indien wel giftig, is het enkel lichtjes giftig of heel zwaar giftig? Licht giftig vind ik geen probleem, maar als het echt zwaar giftig is, zo dat een hond maar een beetje ervan moet nemen om al dood te vallen, dan denk ik niet dat ik de plant durf houden. Dan denk ik dat ik een goeie thuis ga zoeken voor de plant. Ik heb de plant wel ergens hoog bovenop staan waar mijn hond niet aankan maar je kunt altijd eens verstrooid zijn en bij afstoffen ofzo de plant even ergens anders zetten en dan even niet opletten of vergeten...

Dit is de plant:

foto
do, 10/05/2018 - 12:58
GreenConnection

Als de plant erg giftig zou zijn, zou dat bekend zijn. Maak je geen zorgen; een Hyacnth en een narcis zijn  giftiger.

do, 10/05/2018 - 13:09
Candia

Ja, je hebt gelijk, bij extreme giftigheid zou ik toch waarschuwingen moeten gevonden hebben op internet. Ok, dan kan ik daar ook gerust in zijn, nogmaals bedankt!

Onderwerp gesloten