taxus kleurt bruin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 26/02/2009 - 15:44
dena

taxus kleurt bruin

Ik ben al volop op internet aan het zoeken geweest maar er staan zoveel verschillende dingen vermeld dat ik toch graag via deze site een mening zou willen horen.
Vorig jaar hebben we taxusinfo-icon geplaatst rond een zwembad (niet de beste plaats voor taxus maar we hadden toch het idee dat de grond daar niet te nat was). Nu gaan de meeste planten bruin verkleuren en hebben we de ze deze week verplaatst naar een ander gedeelte van de tuin omdat bij het zwembad helemaal geen ideale oplossing was.

Nu heb ik gelezen dat het verstandig is om beendermeel bij de planten te strooien. Mijn vraag is of dit inderdaad raadzaam is en of ik dit nu al kan doen. Tevens zou ik graag willen weten of ik de bruine takken kan wegknippen, onderaan is er namelijk nog veel groen over.

Bij voorbaat dank voor een reactie.

do, 26/02/2009 - 16:07
RdB

Leest u eerst deze bijdrage van Tuinprins eens. Indien dit hetzelfde ziektebeeld is dan helpt niets meer:

https://tinyurl.com/y3hnyfyl

Ruud

do, 26/02/2009 - 18:43
dena

Ik had inderdaad ook al die reactie van de tuinprins gevonden. Alleen had ik het idee dat die planten er al veel langer stonden, terwijl bij ons ze nu een half jaar geleden geplaatst zijn. Geen idee of dit enig verschil maakt op het probleem. Bij het verplanten kon je ook precies zien welke wel goede (haar)wortels hadden gevormd en welke nog steeds als een klont in de grond stonden. Deze worden inderdaad ook bruin, terwijl diegene met de haarwortels gewoon mooi groen blijven.

Onderwerp gesloten