wat te doen aan zevenblad??

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/04/2005 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat te doen aan zevenblad??

Ik heb op bepaalde plekken in mijn tuin last van zevenblad; toen ik hier pas woonde zat het al op een plaats in mijn tuin waardoor ik dacht dat ik het kon isoleren. Nu zie ik het echter op andere plekken toch opkomen! Help! Wat kan men er het beste tegen doen?

do, 21/04/2005 - 14:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ga direct naar buiten en verwijder zoveel mogelijk! En inspecteer elke dag tot er niets meer bovenkomt. Dat is vrees ik zowat de enige methode. Sproeien kan ook, maar ook dat moet je vele malen herhalen tegen dat alles weg is.
Pieter

do, 05/05/2005 - 23:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ze zeggen wel eens oneerbiedig, VERHUIZEN! Je komt er waarschijnlijk nooit van af. Of je moet de gelegenheid hebben de grond dusdanig te zeven dat je alle worteldelen uit de grond verwijderd worden. Wie weet is er dus nog hoop als de plekken waar tot nu het onkruid ontdekt is niet te groot zijn.

di, 10/05/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

verhuizen is voor mij geen optie, ik woon hier met plezier.
maar idd uitroeien is onmogelijk, als je zoals ik geen tijd hebt om dagelijks onderhoud te plegen.
ik zou willen dat er een goed advies mogelijk was, maar helaas mijn tuin word er door overwoekerd.
ik heb voor een vermogen aan planten in mijn tuin staan, maar mijn buren hebben niets met tuinen, waar ik voor moet boeten.
het onkruid blijft mijn kant opkomen.
en dan een zonnetje met regen....een tuin vol zevenblad!

veel sterkte!

di, 19/07/2005 - 13:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je tijd over hebt kun je op de plek waar de zevenblad staat een gat graven van 7 meter. zo diep groeien de wortels van de zevenblad, verwijder zorgvuldig alle wortels.

do, 08/09/2005 - 11:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blijver trekken, al dat gedoe met afgraven en zeven helpt niet, 1 worteltje en je hebt t weer terug. Ik heb inmiddels twee tuinen achter de rug met zevenblad (echt overwoekerd) en heb t in de klauw. Leg je er maar bij neer dat zevenblad er is en maak gewoon een rondje door de tuin elke dag; je trekt dan uit gewoonte alles dat je ziet weg. Op den duur verdwijnt het 7blad dan op die plek. Een kwestie van consequent blijven verwijderen (liefst met zoveel mogelijk wortels) en accepteren dat het nu eenmaal in je tuin staat. Oja: niet laten bloeien! Anders heb je via t zaad ook weer meer, naast de wortelstokvermeerdering...
Ik zou nooit spuiten. Alles dat in t milieu komt is zonde en het is volgens mij ook niet echteffectief als je zoveel 7blad hebt.
En.. geef geen plantjes aan anderen tenzij ze zelf al 7blad hebben....

Succes!

Onderwerp gesloten