verjongen fagus sylvatica (beukenhaag)

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/09/2008 - 17:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

verjongen fagus sylvatica (beukenhaag)

Ik heb wel eens gezien dat iemand alle zijtakken er had afgehaald en er groeide weer een mooie smalle haag het volgende seizoen. Alleen de snoeitijd hiervoor is mij niet bekend en lukt het altijd om weer een mooie haag terug te krijgen of hadden deze mensen gewoon geluk?

zo, 21/09/2008 - 23:42
tuinprins

Het flink terugsnoeien van een beukenhaag gebeurt meestal midden in de winter (eind december-begin januari). Let wel: ik schrijf terugsnoeien en bedoel dus niet helemaal wegsnoeien. Ik zou maximaal de helft van de lengte van de zijtakken wegsnoeien. Tevens is het aan te bevelen de haag te bemesten aan het begin van het voorjaar met een organische meststof (dus geen kunstmest).
Het resultaat van bovengenoemde wintersnoei is doorgaans bevredigend al moet worden opgemerkt dat men voorzichtig moet zijn met verwaarloosde beukenhagen die in een slechte conditie verkeren. Ook kan een zeer zonnig en warm voorjaar (denk aan het voorjaar van 2007) leiden tot zonnebrand van de takken van de beuk. Deze zijn eerst altijd beschermd geweest door de schaduw van het blad en zijn niet gewend aan een intense blootstelling aan de zon.

Gegroet, de tuinprins

zo, 19/10/2008 - 02:59
bomensnoeier

weet u zeker dat het fagusinfo-icon sylvatica was een geen haagbeuk carpinusinfo-icon betulus die kan er namelijk beter tegen als beuk verbrand bijna altijd bij drastische snoei

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag