Wat voor boom kan dit zijn?

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 29/08/2015 - 19:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat voor boom kan dit zijn?

Deze boom is zo'n 18 jaar oud en is ongeveer 7 meter hoog. Ik kan mij vaag herinneren dat een hovenier het had over een vruchtloze fruitboom maar of hij het over appel of peer weet ik niet meer. Misschien wel een heel ander soort.
Jullie hulp of tips zou geweldig zijn. Ook ben ik benieuwd wanneer ik deze t best kan snoeien. Hij wordt wat te massaal :-)

Wat voor boom kan dit zijn?
za, 29/08/2015 - 19:53
Rein Rietberg

Foto op zijn kant. Sorry. Nog een detailfoto

Wat voor boom kan dit zijn?
zo, 30/08/2015 - 12:45
GreenConnection

Zoals je zelf opmerkte, staan je foto's op z'n kant. Dan doe je toch onmiddellijk wat aan?

zo, 30/08/2015 - 13:22
tuinprins

Soms kan een foto correct staan afgebeeld in een map op je computer maar bij plaatsing op het forum verkeerd komen te staan. Heb dat al op verschillende fora gezien. Vooral foto's die gemaakt zijn met bepaalde merken mobiele telefoons en tablets hebben hier last van.
Het lijkt mij dat het hier gaat om een sierpeer, vermoedelijk Pyrusinfo-icon calleryana Chanticleer. Dit is een soort die geen (of slechts enkele) vruchten aanzet. Let wel: dit is slechts een vermoeden want de foto's zijn niet erg duidelijk.
Gegroet, de tuinprins

zo, 30/08/2015 - 13:27
GreenConnection

Tuinprins: het probleem is heel eenvoudig te herstellen, door de foto op je pc te kantelen, te hernoemen en opnieuw up te loaden!

zo, 30/08/2015 - 13:54
Rein Rietberg

Alvast bedankt allemaal. Ik ga zsm betere foto's plaatsen maat was nog niet in de gelegenheid

zo, 30/08/2015 - 18:26
tuinprins

GC: als de foto CORRECT (dus rechtop!)in een map staat waarom zou je die dan moeten gaan kantelen? Je gaat er dan toch vanuit dat die afbeelding ook correct op het forum verschijnt, niet?
Dit probleem speelt ook op andere fora maar ik heb de indruk dat dit forum (groeninfo) er bovengemiddeld last van heeft.
Gegroet, de tuinprins

zo, 30/08/2015 - 19:18
GreenConnection

Je zou denken van wel, maar kennelijk zijn foto's afkomstig van sommige telefoons geneigd de oorspronkelijke opnamestand vast te houden. Vandaar ook mijn advies om de foto te herbenoemen, om te voorkomen, dat het origineel weer geupload wordt. En als je het merkt, dat de foto's fout staan, dan is het echt een minuut werk om het te verbeteren. Zie:

Wat voor boom kan dit zijn?
zo, 30/08/2015 - 19:18
GreenConnection

En:

Wat voor boom kan dit zijn?
ma, 31/08/2015 - 11:02
Rein Rietberg

De foto's komen inderdaad van een telefoon waar ze rechtop stonden. Mijn pc was overleden dus kon die daar niet kantelen. Ik ga kijken of ik via mijn werk iets kan regelen met betere foto's. De resolutie vd originele foto's was wel hoger, maar de site liet niet toe om grotere foto's te uploaden. Ik ga alsnog kijken of ik nog betere kan plaatsen.
-@GC: bedankt voor het kantelen!
@allen: als we er vanuit gaan dat het inderdaad een sierpeer is wat is dan de beste tijd om te snoeien? Hij staat naast een trompetboom (als ik het goed schrijf: catalpainfo-icon nana, zal wel niet kloppen :-) ) en die snoei ik ergens in maart als de ergste vorst voorbij is.
Alvast bedankt weer voor jullie hulp en advies!!!!!!

do, 03/09/2015 - 11:44
johanagterberg

Had geen idee dat dit een foto forum was in plaats van een groen forum. Veel tekst over het hoe en wat van foto's maar weinig info over bomen.
-@tuinprins: je bent de enige die inhoudelijk heeft gereageerd, hartelijk bedankt voor de info!! ik kan hier gelukkig verder mee!!!
Wanneer ik de boom moet snoeien heb ik gelukkig al elders gevonden. Succes allemaal.

do, 03/09/2015 - 12:26
GreenConnection

Triest dat sommige digibeten de rest van het groene forum kennelijk niet lezen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag