Aanleg Houten Terras

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/08/2005 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aanleg Houten Terras

Kan iemand mij vertellen hoe ik professioneel de fundering maak voor een houten terras zodat deze mooi strak ligt.

za, 27/08/2005 - 16:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het te gebruiken gedeelte ong. 20 cm diep uitgraven, mooi plat en waterpas. Steunpaaltjes van behandeld hardhout hierin plaatsen in smalle putten, ong. 1 meter diep en het bovenste stukje laten uitsteken tot vlak waar de steunbalken moeten opkomen. Deze putten met de paaltjes erin opvullen met cement of stabilisé. Dan weer horizontaal, balken van hardhout waterpas vastschroeven op deze paaltjes, zodat je een hele constructie krijgt. Het volledige uitgegraven gedeelte best opvullen met stabilisé, voor de kracht maar ook tegen onkruid tussen het hout.
Daarna op de horizontale balken de uiteindelijk planken of tegels vastschroeven. Vooral niet te vergeten om roestvrij en stevig materiaal te gebruiken bij het bevestigen.

di, 30/08/2005 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op zich is 1 meter vrij diep voor de palen. Zelf heb ik het volgende gedaan: Bankirai palen van 70x70mm, +/- 50 cm in de grond, net tot aan de kleilaag. Niet in de drijfnatte grond steken, dat doet ook voor hardhouten palen geen goed. Vervolgens als liggers dezelfde vlonderplanken gebruiken en deze tegen de palen aanschroeven (RVS). Een plank is met zijn 14cm breedte 2x zo dik als een paal van 70x70, vaak ook recht (bij een paal niet altijd het geval). En, vooral, veel goedkoper, en sterker. Voor de palen eerst voorboren met een grondboor.
Let erop, je terras niet geheel waterpas leggen. In de lengterichting van de planken kun je het beter een beetje laten aflopen, zo'n cm per 5 meter, anders blijft er water in de groeven staan -> niet goed voor de planken.
De liggers ongeveer 60-80 cm van elkaar vandaan plaatsen, en de palen aan een ligger 1m uit elkaar plaatsen.
Voor handig te schroeven bestaan er RVS zelftappende schroeven met freeskopje, maar, altijd voorboren!

Meer info, mail mij op mikeatvan-eck [dot] com

Groetjes,
Mike

do, 01/09/2005 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij gaan ook een terras aanleggen met geïmpregneerde vlonderplanken. Moeten deze worden gebeitst, aan onder- en bovenkant? En bij ons kunnen we de planken op een terras van grindtegels leggen. Zal ik er antiworteldoek tussen leggen?
Benieuwd naar de adviezen.
Groetjes, Marinel

wo, 28/09/2005 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Op https://tinyurl.com/y5g4cfra kunt u zien hoe je een houten terras maakt! Tevens zijn ze erg voordelig met hardhouten vlonderplanken en leveren ze alle benodigdheden zoals antiworteldoek, palen, rvs schroeven enz Geluk

za, 19/08/2006 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

gebruik geen stabilise grote narigheid om het ooit weer weg te halen en onnodige kosten,worteldoen a 1.5 per m2 is de oplossing

gebruik bankirai paelen iniedergeval hardhout

za, 19/08/2006 - 13:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

wortel doek bedoelde ik uiteraard

Onderwerp gesloten