boomschors, cacaodoppen of anders bodembedekkends

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 09/07/2006 - 19:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

boomschors, cacaodoppen of anders bodembedekkends

Sinds een aantal maanden wonen wij in Overijssel en hebben nu dus zandgrond ipv klei. Eén kant van de tuin is siertuin met een waterpartijtje (stenen bollen) en hier en daar wat struikjes en een aantal boompjes op stam. De rest van de tuin is echter kaal en het stuift behoorlijk, helemaal als onze twee kleine honden aan het rond rennen zijn. Wij zaten zelf te denken aan boomschors of cacaodoppen om de kale grond mee te bedekken. Heeft iemand op dit forum ervaring met deze producten of misschien een ander helder idee? Siergrind is voor ons geen oplossing, want dan moet je er toch wel anti-worteldoek onder leggen en dus je tuin daarvoor half uitgraven.
Ook zijn we nog op zoek naar een aantal namen van bodembedekkers (vaste planten), die goed tegen de zon kunnen en niet giftig voor dieren. Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties!

ma, 10/07/2006 - 18:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Joy&noa,

Waarom geen gazon(vanwege het maaien?), dat lijkt me de beste oplossing in dit geval.
Boomschors en cacaodoppen lijkt me een ramp met 2 honden. Voor siergrind op anti-worteldoek hoef je echt niet je halve tuin af te graven. Gewoon egaliseren en het doek erop. Daarna minimaal 5 cm grind erop aanbrengen. Als de honden er dan toch een keer een zooitje van maken; een keer harken, klaar.

Succes met uw keuze.

Met vriendelijke groeten,
Dick van Dooijeweert
Un Giardino Personale
Internet: https://tinyurl.com/y345rczc

vr, 14/07/2006 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb zelf boomschors in de tuin, dit is zwaarder dan cacaudoppen, die willen bij veel wind en droogte nog wel eens wegwaaien, zeker op zand. Erg leuk ook dat boomschors, makkelijk te onderhouden, even aanharken, en weinig onkruid. Mbt een leuke bodembedekker, kijk eens naar de maagdenpalm, erg dankbaar plantje je hebt ze met roze, paarse en witte bloemen en ook verschillende tinten blad. De lage variant vind ik het leukst, groeit erg netjes dicht en is erg sterk, kan tegen een stootje. De hogere soort heeft de neiging te verwilderen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag