groene overkapping op het noorden

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/02/2020 - 16:34
Tuintje297

groene overkapping op het noorden

Hallo allemaal,

Afgelopen maand ben ik met mijn vriend verhuisd naar een appartementje met een tuin op het Noorden. De tuin was een grote wens van ons beiden, alleen lopen we tegen een probleem aan. Aangezien de tuin enigszins omringd is door flatgebouwen en op het noorden ligt, hebben we nauwelijks zon in de tuin. 

Wij willen wel graag een groene en diervriendelijke tuin (we hebben bijvoorbeeld ook een egel-familie hier wonen), dus zijn hard op zoek naar oplossingen hiervoor. Een van de problemen waar we tegen aan lopen is privacy. In onze tuin is veel inkijk van de boven buren en de overburen. Hierom zouden wij graag een soort groene overkapping willen maken. Een pergola met bijvoorbeeld blauwe regen vinden wij beiden erg mooi, alleen is dat volgens mij niet goed mogelijk in de schaduw. Ook zijn we aan het kijken naar dakplatanen, maar ook deze vereisen volgens mij meer zon dan dat wij ze kunnen geven.

In de tuin is op het moment in de ochtend een paar uur zon, maar ik ben bang dat dat minder wordt, aangezien er een schutting geplaatst gaat worden. De tuin is in totaal zo'n 40 m2. 

Als iemand suggesties heeft hoor ik het graag, ook voor leuke (inheemse) planten die in de tuin kunnen staan, de tuin is op dit moment namelijk volledig betegeld en er staat nog niks in.

Groetjes

ma, 17/02/2020 - 23:37
GreenConnection

In de winter staat de zon lager en is er op minder plaatsen zon in je tuin. Een schutting heeft daar nauwelijks invloed op. Bekijk dat eens als we een paar maanden verder zijn en de zon op z'n hoogst staat. Dan zijn de mogelijkheden vast groter dan je denkt.

di, 18/02/2020 - 12:05
Tuintje297

Hmm okee, ook wanneer de tuin omringt is door flatgebouwen? ik wacht in iedergeval eerst wel even af nog. Bedankt voor uw reactie! Mochten er nog verdere suggesties zijn hoor ik het graag.

di, 18/02/2020 - 12:41
GreenConnection

Met een groene overkapping maak je de tuin natuurlijk nog donkerder, maar dat hoeft voor veel soorten schaduwplanten geen probleem te zijn. Er zijn prachtige soorten varens toe te passen. 

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag