Haag op erfgrens

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/06/2013 - 17:36
Jimmy

Haag op erfgrens

Er is een haag op de erfgrens geplaatst tussen de buren en mij op initiatief van de buren.
Zij hebben de haag betaald,ze gaan nu verhuizen en vragen mij of ik belang heb bij de haag omdat ze hem er anders uithalen en aan iemand anders over willen doen.
Zij willen nu blijkbaar dat ik ervoor betaal terwijl daar nooit een afspraak over is gemaakt.
Wat moet ik doen en wat mogen zij zonder mijn toestemming?

ma, 17/06/2013 - 17:54
birdwatcher

Dat is dan wel een probleem,als het om een huurwoning gaat moeten de buren in principe toestemming vragen aan de huurbaas of ze de heg mee mogen nemen.
Bomen planten en struiken horen tot het onroerend goed en dus eigendom van de eigenaar van het onroerende goed.
In jullie geval hebben de buren dus een halve heg aan jullie geschonken en behoort de helft van de heg dus tot jullie onroerend goed (of van jullie huurbaas).
Of je nu voor de heg betaald of niet de buren mogen de heg dus niet meenemen.
Wel heb je mogelijk een probleem met volgende bewoners omdat die misschien geen gedeelde heg willen en die kunnen dus wel eisen dat de heg weggehaald wordt

ma, 17/06/2013 - 21:19
Jimmy

Dank je Birdwatcher....heb ook even contact gehad met de rechtswinkel.....zodra een erfafscheiding op de erfgrens staat is hij mandelig,zijn beide buren eigenaar,de één mag niet iets doen zonder de goedkeuring van de ander,maakt niet uit wie de erfafscheiding betaald heeft.
Bij nieuwe buren gaat die verdeling weer precies hetzelfde gelden,kunnen dus niet zomaar eisen dat die weggehaald wordt,ik kan hem ook niet zomaar weghalen als ik dat zou willen....moet je eerst overleg samen over hebben.
Beide buren moeten beide zijden van de heg goed onderhouden en mogen niets doen waardoor de heg kapot zou kunnen gaan.
De hoogte mag maximaal 2 meter zijn.
Als één graag 1.80 heeft en de ander wil 2.00 meter heeft die van 2 meter meeste recht want iedereen heeft het recht op een erfafscheiding achter in de tuin van maximaal 2 meter.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag