Heuveltje maken in de tuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/05/2010 - 21:54
Arthur2011

Heuveltje maken in de tuin

Goede morgen allen!

Ik zou graag een soort heuveltje maken in mijn tuin. Niet groot hoor, 1 meter bij een 1 meter ongeveer. Dit omdat het me leuk lijkt wat hoogteverschil te creeeren.
Nou vraag ik me af of iemand tips heeft hoe dit aan te pakken? Ik denk zelf dat als ik alleen maar aarde op een hoop gooi dit vrij snel weer zal instorten? Moet ik er iets van stenen doorheen werken misschien? Maar groeien mijn planten er dan nog wel op? Of moet ik misschien een soort rasters ingraven? Ik weet het niet... Ik ben benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft en me kan helpen?

Groet! Jeroen.

vr, 14/05/2010 - 10:57
monet

Hallo Jeroen.
Ik heb er geen ervaring mee.
Maar wat dacht je van een bak in een bak (in een bak)? Zodat je een soort piramide krijgt. De randen telkens beplanten en de bovenste bak helemaal. Neem je een mooie bodembedekker dan zal die over de randen komen en deze mooi bedekken.
Anders een cirkel maken met vb kippengaas waarin je een opening laat. Via die opening kan je dan grond storten. Je vult het midden op tot de hoogte die je wilt. Goed aandrukken. En dan de zijkanten goed aandrukken. Beplanten. Als de wortels goed zijn aangeslagen kan je de draad verwijderen. De wortels houden de hoop op zijn plaats. Wel ineens goed dicht beplanten.
Steen kan ook, dat is goed voor de afwatering.

za, 15/05/2010 - 10:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn vader had vroeger in onze tuin ook zo'n heuveltje van twee meter, een beetje eivormig en zo'n 30 cm hoog. Het was aanvankelijk hoger gemaakt omdat de grond altijd nog inklinkt. Hij had er als blikpunten een paar grote keien op liggen en als beplanting alleen rotsplantjes in allerlei soorten.
Later heeft hij er van oude bakstenen een stapelmuurtje om gemaakt, zomaar los gestapeld en tot de bovenrand bijgevuld met grond en groeiden later de plantjes hangend over de rand. Met wat fantasie kan je op die manier leuke dingen maken die je niet veel hoeven te kosten, maar die je later eventueel ook weer zo kan wegnemen. Gebruik als je dat wilt stenen, maar laat de grond de grond en doe er geen dingen door die er niet in horen. Het was in feite een gammel spulletje, maar niemand kwam er aan. Dus...
Frans.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag