hoe aan een wildernis beginnen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/09/2006 - 20:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe aan een wildernis beginnen

hallo,
We hebben sinds een jaar of 2 een woning verbouwd. Daarbij hoorde een tuin met een opp. van 40 op 15m. Daar is al jaren niets meer aan gedaan natuurlijk. Aangezien we er nergens met een bobcat of iets dergelijks op kunnen geraken, weten we echt niet meer hoe er aan te beginnen.
iemand suggesties?

ma, 11/09/2006 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

kettingzaag? daarna spitten, spitten en nog eens spitten.... misschien met een grote groep mensen een weekend aan de gang?
en er kan niets door het huis, zoals een minikraantje? die kunnen ook door een poort van een schutting.

ma, 11/09/2006 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn tuin was ooit in soortgelijke conditie. Eerst bepalen welke bomen je wilt houden, rest wegzagen (sommige gemeentes vereisen daarvoor een vergunning). Idem met de struiken. Heb je al een idee hoe de tuin eruit moet komen te zien? Dan kun je de struiken eventueel ook gaan verplaatsen. Als je stukken hebt met veel Braam, Brandnetel en Zevenblad helpt spitten niet, dan is Round-up of Clear-up, mits in het voorjaar toegepast een uitstekende hulp. Dan maak je de grond eerst zwart (in de winter) en in het voorjaar pak je elke Zevenblad e.d. die zijn kop boven de grond durft te steken. De grote meute ben je in 1 jaar kwijt maar voor je het echt weg hebt ben je drie jaar verder.
Voor de rest ben ik het eens met de vorige schrijver: veel spitten, proberen vrienden zo gek te krijgen om te helpen en doorzetten.

Sterkte en veel tuinplezier,
Ruud

zo, 07/01/2007 - 17:54
DavidMarjon

Ook wij hebben 2 jaar geleden een woning gekocht die daarvoor bijna 2 jaar leeg heeft gestaan. Van de buren hebben wij begrepen dat de voorgaande eigenaar van een natuurlijke wilde tuin hield. En wild was 'ie. En als je dan bedenkt dat ik van gestructureerd en netjes onderhouden hou dan kun je je indenken hoeveel werk we hebben moeten verzetten. Het beste is om met een zo schoon mogelijke lei te beginnen. Dat wil zeggen zaag alles om wat je niet wilt behouden en verwijder alle onkruid en woekerende planten... en dan is het resultaat: een schone lege tuin, waarbij je van voor af aan kunt beginnen. Het is een werk, ik heb alles met de hand gedaan en ben maanden bezig geweest. Maar het resultaat is naar mijn zin: de basis is vorig jaar aangelegd, dat wil zeggen bestrating, terassen, borders en gras en dit jaar kan ik meteen door met de details. Ook prettig, onkruid is nu goed in de hand te houden en ik hoef niet meer eerst de oude zooi te verwijderen.
Althans.... de voortuin moet ik dit jaar nog doen, maar die pak ik net zo drastisch aan.

Veel succes ermee en lekker genieten tijdens de aanleg!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag