Tuinarchitect

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/05/2016 - 22:14
limburg vooruit

Tuinarchitect

Hey,
ik heb een algemene beroepsopleiding land- en tuinbouw gedaan met specialisatie tuin. Echter door gezondheidsredennen ben ik nooit de tuin in gekunnen behalve als hobby. Momenteel twijfel ik om me om te scholen naar tuinarchitect. Heeft iemand enig idee waar je dit kan doen? Ik overweeg avondschool of thuisstudie. Dagonderwijs gaat niet.
Heb een cursus gevonden op NHA, maar die lijkt me nogal matig van qualiteit.
Ps. Ben woonachtig in België.

di, 03/05/2016 - 23:52
GreenConnection

Een schriftelijke cursus kan nooit alleen de praktijk vervangen, die zo broodnodig is voor een tuinarchitect. De cursus van NHA is meer in de hobbysfeer, zoals je zelf heb kunnen constateren. Misschien eens kijken bij: http://tinyurl.com/y355nlpv Mogelijk krijg je door je vooropleiding wel compensatie of vrijstellingen.

wo, 04/05/2016 - 00:54
RdB

Meld je eens bij een hogeschool of hoe dat in Belgie ook heet. Mijn ervaring is dat er altijd mensen zijn die bereid zijn je uitgebreid op je (on)mogelijkheden te wijzen en je vooruit willen helpen met je juiste keuze. Maar JIJ moet wel de eerste stap zetten. Zolang ze je niet kennen kunnen ze ook niet helpen. Dus ga naar open dagen etc., mail naar info-adressen en schrijf je in!
Succes!!
Ruud

wo, 04/05/2016 - 10:54
limburg vooruit

Ok, bedankt voor de info. Ga eens op zoek naar de opendeurdagen en dan zeker een bezoekje brengen.

do, 05/05/2016 - 11:05
WiPe

Ik heb ooit de opleiding gevolgd bij Syntra. Ik vond die opleiding vrij beperkt. Dat kan ook niet anders als je bedenkt dat een opleiding bij Syntra één jaar lang twee avonden per week duurt, terwijl een opleiding tuinarchitectuur normaal gesproken een driejarige bachelor opleiding is. Dat kun je niet op twee avonden per week geven. Maar als ik het goed heb, bieden zowel Hogent als Erasmus die opleiding aan in Afstandsonderwijs. Ideaal voor wie niet dagelijks de lessen kan volgen.

Onderwerp gesloten