verhuizing in augustus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/04/2006 - 19:03
hanneke nijhuis

verhuizing in augustus

Ik ga eind augustus verhuizen en wil graag een aantal vaste planten en struiken uit mijn tuin meenemen. Een gedeelte is al 'uit logeren' tot het najaar, maar nu de rest nog.
Wat is het beste, ze nu alvast in potten zetten en tot de verhuizing blijven water geven, of in augustus het risico nemen dat ze het niet overleven.
En wat is dan de beste behandeling (bv terugsnoeien of niet)?

Wie kan advies geven, heeft hier ervaring mee?

vr, 28/04/2006 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hanneke, ik vind het erg moeilijk om advies te geven als je niet weet om welke planten het gaat. De meeste planten kan je met kluit vochtig in plastic als het geen 30 graden is best meenemen.
Je hebt het ook over struiken en snoeien en daar kan ik geen antwoordt op geven. en dat geldt ook voor planten nu reeds in potten zetten.

ma, 29/05/2006 - 04:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hanneke, ik ben vorig jaar ook ongeveer in die tijd verhuisd. Ik heb de planten pas op dat moment uitgegraven en zo goed mogelijk opgepot in allerhand potten/emmers en zelfs plastic zakken. Uiteraard alles met gaten voor voldoende afwatering. Dicht bij elkaar hebben ze de winter glansrijk overleefd. Ik heb ze bij het uitgraven wat terug geknipt. Sommige heestertjes niet ivm met invriezen. In pot zijn planten kwetsbaarder voor vorst en zon dan de in de volle grond. De grote struiken heb ik direkt een voorlopige plek gegeven in de tuin. Vind maar 'ns zo'n grote pot oa..Als je ze met een flinke kluit uitgraaft lukt het best vrij aardig. Eventueel kun je de lange wortels al iets eerder rondom beginnen af te steken voordat je ze definitief uitgraaft.
Succes met verhuizen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag