Mijn eerste Bonsai

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 09/01/2010 - 14:00
meisje_101

Mijn eerste Bonsai

Hoi allemaal.
Ik heb gister mijn eerste bonsai gekocht.
Er staat op, bonsai dwergvorm loofhout.
Iemand enig idee hoe die in orginele naam heet?

ook heb ik voeding erbij gekocht. van pokon.

Nu is mijn vraag, Hoe kan ik hem het best verzorgen?
Qua voeding, en watergeven en moet ik nog takjes afknippen of ?!

Er staat op de voeding dat je 5ml op 1 liter water moet doen, maar hoe doe je dat.. je kan moeilijk die hele liter water geven toch? of gewoon elke keer van hetzelfde water geven, elke week 1 keer ?
off
en ik las ook iets over onderdompelen? waar is dat goed voor en moet ik dat ook doen?
En ik las op internet dat bonsai boompjes als je ze uit een tuincentrum(Dit geval intratuin) koopt dat ze meestal erg zwak zijn.
En je ze daarom beter gelijk kan verpotten.. in een grote pot.. eerst alle aarde van de wortels afhalen.. wortels zo min mogelijk beschadigen.. bonsaiboom potgrond erin doen.. laten aansterken zodat die wat groeit en dan wortels wat knippen en weer terug poten..
Is dit verstandig of juist niet? ben nogal een noob sorry
Foto;s

Groetjes stephanie

Mijn eerste Bonsai
za, 09/01/2010 - 12:51
meisje_101

foto

Mijn eerste Bonsai
za, 09/01/2010 - 12:51
meisje_101

foto

Mijn eerste Bonsai
za, 09/01/2010 - 12:51
meisje_101

foto

Mijn eerste Bonsai
za, 09/01/2010 - 12:51
meisje_101

foto

Mijn eerste Bonsai
di, 12/01/2010 - 09:27
Jacqui-frl

Een mooie Ulmusinfo-icon; oftewel een japanse Iep. Op dit forum hebben we het er wel vaker over gehad; via de zoekfunctie kun je info vinden,
Groetjes,
Jacqueline

di, 12/01/2010 - 20:16
Onetreehill

Je hebt het boompje pas dus laat het nog een poosje in die grond staan. Te zien is dat het blad mooi groen en oogt het boompje gezond. Verpotten in een iets grotere pot kan altijd nog maar maak niet de fout om alle aarde te verwijderen,laat een deel grond a.h.w. aanhangen. Als het verpotten goed gebeurt hoeft zo'n boompje niet aan te sterken mits je natuurlijk al te desastreus de wortels hebt gesnoeid. Een methode die ik vaak toepas is om uit de kluit kleine driehoekjes te knippen, de kluit op een bodempje nieuwe grond in de pot zetten en aan te vullen met verse grond. Op die manier hou je genoeg oude wortel over voor de doorgroei en binnen no-time heb je nieuwe wortelgroei en hoeft het boompje niet aan te sterken.
Boompjes uit tuincentra hoeven per definitie niet zwak te zijn als ze door de medewerkers goed verzorgd worden maar helaas gebeurt dat bijna nooit vandaar dat ze er meestal zo onverzorgd en ziekelijk uitzien.

OTH

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag