Mijn interesse is gewekt, wat nu?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 23/07/2011 - 21:25
steefann

Mijn interesse is gewekt, wat nu?

Hallo,

Ik heb mij zojuist aangemeld op dit forum omdat het hele bonsai gebeuren mijn interesse heeft gewekt. Ik heb er al het één en ander over gelezen, maar vaak komen er gelijk al lastige termen om de hoek en ik vind nergens een goede tutorial voor een bepaalde soort! Ik zou het zonde vinden als ik bijvoorbeeld een ficusinfo-icon zou kopen en totaal niet weet wat ik er mee moet doen.

Ik ben dus naar twee dingen opzoek:
1: een goede site met toegangelijke info voor de beginner, voornamelijk over het vormgeven en behandelen van een bepaalde soort. Het liefst een goede site of anders een boek als dit beter is.

2: een goede binnen bonsai voor een beginner zoals ik! Ik heb al gelezen dat die starterspakketjes echt waardeloos zijn (viel te verwachten natuurlijk) maar kan ik dan gewoon naar het tuincentrum of moet ik via internet een pre-bonsai bestellen? En waar moet ik precies op letten bij de aanschaf?

Daarnaast vraag ik mij af: hoelang duurt het voordat je een boompje ongeveer in de gewenste vorm hebt? Ik heb op marktplaats wel eens boompjes van 65 jaar gezien, duurt het altijd zo lang? Of zijn er ook soorten die al een leuke bonsai zijn als zij 2,3 jaar zijn?

Bedankt alvast!
Stefan

ma, 25/07/2011 - 14:48
matje

https://tinyurl.com/yyppqcjd

Op deze site vind ik zelf dat er veel duidelijke uitleg te vinden is

vr, 29/07/2011 - 21:59
steefann

bedankt! Goede site. Ik ben bij lodder bv geweest en heb nu een week de serissa en carmona microphylla. Ze doen het nog prima! Ben ze lichtjes aan het vormen en snoeien,niet te fors ookal heb ik wel wat zijtakjes verwijderd. Leuke hobby dit

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag