Ulmus parvifolia en een bonsaileek

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 28/07/2005 - 19:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ulmus parvifolia en een bonsaileek

Hallo iedereen!

Ik heb gisteren een bonsai aangeschaft, een Ulmusinfo-icon parvifolia. Ik heb op internet al het een en ander gelezen en gezien en aangezien ik helemaal onbekend ben met de bonsai en de technieken om hem een mooie vorm te geven vraag ik me af of iemand mij het een en ander er over zou willen vertellen.

De bonsai die ik nu heb is klein en zijn kruin is een gewoon bolletje. De kruin is eigenlijk opgebouwd vanuit twee even dikke takken. Er staan op dit moment blaadjes aan.

Ik heb vragen over het volgende:

- Hoe knip ik hem zodat deze later een mooie vorm krijgt? Ik heb begrepen dat je daarvoor draad nodig hebt. Is dit speciaal draad en zo ja, waar kan ik dit krijgen? En hoe werkt de techniek van het bedraden? En hoeveel bladeren moet eraf en wanneer moet ik dit allemaal doen?

- Wanneer en hoe vaak moet ik hem bemesten.

- Ik heb begrepen dat ik de bonsai ook een rustperiode moet gunnen: moet de bonsai in deze periode dan zijn blad verliezen? In welke periode van het jaar is dit en moet de bonsai dan buiten staan? (Temperatuur is in de winter buiten immers lager dan binnen) En moet de bonsai dan ook mest hebben in deze periode en zo ja, hoe vaak?

- Moet de bonsai veel/weinig water hebben. Kan ik hem het hele jaar binnen/buiten laten staan of moet deze in de zomer binnen en winter buiten? (of andersom?)

- Moet de bonsai veel/weinig zon hebben.

Ik weet dat het een hele lijst is, maar ik weet echt niets over bonsai en aangezien ik denk dit alles per bonsaisoort verschilt durf ik me niet zomaar los te laten op de plant.

Groetjes Marly

zo, 28/08/2005 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Marly,

Als je snel een antwoord wilt hebben,kun je beter naar https://tinyurl.com/yyztqsjw gaan. Binnen een uur heb je daar antwoord op je bericht.En hier na een maand nog niet.

Groetjes van een bonsailiefhebber

di, 27/09/2005 - 19:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

of huur een boek in de bieb

Onderwerp gesloten