cycas

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 03/06/2007 - 10:04
palmgek

cycas

Tijdens het verpotten van mijn Cycas is onderaan bij de voet van de stam een kleine zijscheut afgebroken. Ik denk dat dit een klein nieuwplantje is (ong. 2 cm groot) Ik heb deze in de potgrond gezet en achter het raam van de slaapkamer op de zuidenkant gezet... Zou deze het gaan doen? Moet ik die erg vochtig houden of juist droog? Er zit natuurlijk nog geen wortel aan... Ik ben benieuwd! Verder staat mijn Cycas al ruim een jaar stil toen ik hem kocht was tie exact dezelfde omvang. Tegenwoordig zet ik hem op mooie dagen lekker buiten in het zonnetje, echter komen er droge plekjes op de veren en verkleuren ze op sommige plaatsen naar lichter groen... is dat normaal als de bladeren al wat ouder zijn? Of komt dit juist door de zon? Tijdens het verpotten zag ik tot mijn verbazing dat de grond tussen de wortels toch redelijk vochtig was.... Terwijl ik hem voor me gevoel behoorlijk droog houdt.

cycas
zo, 03/06/2007 - 10:06
palmgek

hier nog 1 tje van het babytje :)) hopelijk gaat ie het doen..?

cycas
zo, 03/06/2007 - 10:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een plant die niet gewend is aan de zon, moet je nooit direct buiten in de zon zetten. Mogelijk komen daar die bruine plekken vandaan.
Overigens hoop ik dat de plant in een binnenpot met gaten staat voor de afwatering. Direct in een sierpot verhoogt de kans op wortelproblemen.

zo, 03/06/2007 - 10:32
palmgek

thnx voor U reply! tis zon kunstof pot die van onderen gaatjes heeft met een vast schaaltje eronder. Weet U toevallig ook of dat afgebroken jonge scheutje het nog zal gaan doen?

zo, 03/06/2007 - 12:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geen idee of de jonge scheut gaat groeien. Hangt helemaal af van de omstandigheden. Kan wel even duren, overigens. Hou hem niet te nat, ivm. rotten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag