Draco Cordyline australis naar hier verplaatst

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/11/2008 - 00:00
ed ressiv

Draco Cordyline australis naar hier verplaatst

Dag Draco, de samenwerkingsbladen dienen om kennis samen te bundelen, kennis die we samen opdoen.
Echter als we de discussie daar gaan voeren dan wordt het een overlegblad en dat is niet de bedoeling, we verzamelen daar dus alleen de kennis van iedereen.
Ik hoop dat je me dit niet kwalijk neemt maar ik heb je bericht verplaatst.
Groetjes Hans

Draco:
11-11-2008 Ik heb al vele jaren een groene Cordyline australis als kuipplant. Aanvankelijk had deze 1 stam. Na bevriezing ontwikkelden zich uit de voet 3 stammen wat de decoratieve waarde van de plant geen verkeerd deed. De twee voorgaande seizoenen hebben alle stammen gebloeid. De bloei en het groeiherstel vergen veel energie en daardoor zijn enkele onafgeschermde nachtvorsten de afgelopen winter voor de stammen wellicht fataal geweest (circa -8°C). Ik trek die conclusie omdat jonge uitlopers aan de voet geen schade hadden en een tweede groen exemplaar evenmin onder de vorst had geleden.

Ik ben ook benieuwd naar eventuele ervaringen met het snoeien van te grote exemplaren. Ik heb twee rode Cordylines waarvan een op 1,5 m hoogte in 3 stammen is vertakt. Waarschijnlijk is deze ooit getopt. Mijn tweede exemplaar is nu bijna 5 m met een enkele stam. Ik zou deze evenals de andere willen aftoppen. Ik heb het al eens geprobeerd met een kleiner exemplaar, maar de stamrest droogde volledig in. Misschien helpt waxen van de snoeiwond?

za, 15/11/2008 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik moet nog even aan de regels wennen. Bedankt

Groet Draco

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag