phoenix roebelinii binnen zetten of niet?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/11/2008 - 15:43
peter42

phoenix roebelinii binnen zetten of niet?

hoi, ik heb vorig jaar een phoenix roebelinii gehad, en die
heb ik vorige winter in de schuur gezet. In het voorjaar weer naar buiten gehaald en dat alles is hem slecht bevallen want een hoop bladeren gaven de geest, en zag het er naar uit dat hij helemaal zou afsterven, maar
gelukkig herstelde hij zich weer. Nu heb ik een vriendin en die heeft een gigantische grote woonkamer, en daar zou ik hem het liefst laten overwinteren. De vraag is of dat kan en of dat wel verstandig is, want het is wel de bedoeling dat hij als hij sterk genoeg is, buiten blijft staan in de toekomst, alleen nu is hij nog maar amper hersteld van de klap van vorig jaar, en wil ik hem op deze manier goed houden.
Hij staat dan bij een grote schuifpui, dus genoeg licht en warmte,
of is het beter om hem buiten te laten staan en in te pakken met gaas
en stro om hem zo beter bestand te krijgen tegen de koude wintermaanden?

za, 08/11/2008 - 11:09
Frankko123

Buiten overwinteren is helaas geen optie met deze palm want hij kan max -1 a -2 aan. Ik vind een phoenix roebelinii daarom een kamerplant welke het voorjaar als de vorst weg is weer het terras op kan.

Wel jammer want ze zijn mooi en relatief goedkoop.

vr, 07/11/2008 - 23:45
phil2

Dag Peter
Ik zou die binnen zetten ,zo kan je er de hele winter van genieten.
De mijne staat in een niet verwarmde inkom met veel daglicht(wel fris maar niet koud)en die groeit heel mooi.Wel weet ik niet als je die van buiten naar een (te)warme plaats binnen zet dat niet schadelijk kan zijn(door een te groot temperatuur verschil)misschien kan iemand daar op antwoorden.
Kan je me misschien uitleggen wat een schuifpui is ;(ik gok op een schuifdeur)
Hierbij nog een foto hoe mijn phoenix er nu uitziet.(alle veren zijn mooi groen)Aan Frankko, bedoelde je niet geen optie
Mvg Philip.

phoenix roebelinii binnen zetten of niet?
za, 08/11/2008 - 19:52
mikey

Wij hebben 2 P.roebellinii's, zij staan beide in de winter in de huiskamer, en van voorjaar t/m herfst gaan ze naar buiten.
Buiten laten staan en inpakken is, zoals hierboven al een paar keer neergezet is, geen optie!

zo, 09/11/2008 - 01:30
edwardkarin

Hoi Peter,

Even een ding, de phoenix roebelinni kan niet het hele jaar buiten blijven, minima van -2 en lager geven al zichtbare schade en daar moet zo'n plant inderdaad lang van herstellen als dat tenminste nog gebeurd? Bij jou dus wel blijkt, laat deze plant lekker in de woonkamer op een lichte koele plek staan, en laat hem met rust, geen droge kluit en het komt wel weer goed.
Vanaf april tot oktober weer het terras op met deze plant.

Maar hij kan nooit het hele jaar buiten blijven, bovendien moet je begrijpen dat kuipplanten altijd sneller bevriezen voor vorst dan exemplaren in de volle grond.

Ik denk dat je banaan het eveneens niet gaat redden in die plastic kuip, hoe je het ook doet, het bevriest zo snel bij -5 graden, dat het geen redden meer is, als het -5 of kouder gaat worden.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag