Trachycarpus fortunei verhuizen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/06/2009 - 17:37
Gex

Trachycarpus fortunei verhuizen

Ik heb een Trachycarpus fortunei, deze staat nu iets langer dan 1 jaar in de volle grond, ik heb plannen om binnen nu en 1 jaar te gaan verhuizen, is het dan verstandig om deze nu al uit de volle grond te halen en in een pot te doen, of kan dit op het moment zelf gebeuren (alleen lijkt me dit lastig mocht de verhuizing in de winter plaatsvinden).

De palm is in zijn geheel ongeveer 1,80m hoog (dus niet de stamhoogte).

ma, 29/06/2009 - 17:53
@Cees

@Gex

Ik heb een positieve ervaring gehad met de verhuizing van een Trachycarpus f. enkele jaren geleden. Ik heb een keer, ik geloof in de maand april mijn palm uit laten graven (destijds stam ca.120 cm) en deze in een zeer grote plantenbak la

ma, 29/06/2009 - 18:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb het op vrijwel identieke manier zo gedaan en dat werkte prima. Een palm heeft na 1 jaar in de volle grond nog niet veel worteluitbreiding gemaakt en kan doorgaans ongewijzigd terug in de oorspronkelijke of een iets ruimere kuip. Aanvullen met verse potgrond en klaar is kees. Vanwege de overgang en de gewenning is vervolgens een plekje uit de hete middagzon het meest aangewezen. Houdt wel de waterbehoefte extra in de gaten.

Groet,

Draco

ma, 29/06/2009 - 18:35
Frankko123

Ik heb die van mij (150cm stam)in okt. vorig jaar ook uitgegraven en in een grote bak gezet. Hij heeft van de winter tijdens de koude nachten wel binnengestaan want anders was hij zwaar gehavend of wellicht wel kapot gevroren. Ik heb hem toevallig gisteren weer in de volle grond gezet en hij ziet er super uit. 1 tip; Steek eerst de wortels ruim rond de stam af en doe dit enkele weken voordat je hem daarwerkelijk gaat uitgraven.

Ps ik heb nog een grote bak staan dus als je er nog 1 zoekt dan meldt het maar. (woonplaats Enschede)

ma, 29/06/2009 - 23:43
hent v

Hoi

graaf je hem wel diep genoeg uit(minstens 50-60 cm onder het maaiveld).
1 spade breed rondom de stam is voldoende ,zijwortels is minder erg als dieptewortels.

Gr Hent

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag