mooie conifeer

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/06/2009 - 16:38
gebruike

mooie conifeer

Ik ben op zoek naar een mooie conifeer of naaldboom. Ik heb al op internet gezocht, maar word daar niet echt wijzer van. Iemand suggesties? Zou heel fijn zijn.

ma, 29/06/2009 - 19:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit al jaren op internet te zoeken maar ben er nou ook niet bepaald wijzer van geworden. Dus niet meer doen hoor. En suggesties voor een mooie conifeer geven is bijna ondoenlijk. Dat heeft met zoveel dingen te maken als persoonlijke smaak, maar ook met de plek die je ervoor hebt en hoe groot hij/zij mag worden.
Kijk eens rond in tuinen bij andere mensen, geef je ogen de kost op tuincentra en in showtuinen en kijk hoe groot coniferen kunnen worden en denk dan aan je eigen plekje waar hij zou moeten komen want de meeste coniferen sterven een vroegtijdige dood omdat ze te groot worden en dan weg moeten. Maar je kan ook een boekje kopen over naaldbomen en coniferen, hoewel je daar ook niet bepaald wijzer van wordt.
Kijk maar eens rond, dat lijkt mij het beste.
Frans.

di, 30/06/2009 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn persoonlijk favoriet is Chamaecyparisinfo-icon nootkatensis 'Pendula' een langzame groeier die een mooie zij het niet te strakke kegelvorm ontwikkeld.
Wel is het raadzaam om jaarlijks in het voorjaar de contouren bij te snoeien zodat de zijtakken zich gelijkmatiger ontwikkelen.

di, 30/06/2009 - 10:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Coniferen zijn er in zo veel soorten en maten dat je daar zonder meer gegevens geen antwoord op kunt geven.Wil je een dwergvorm, een plat-groeiende conifeer, hoe hoog en breed mag hij worden, welke grondsoort heb je, enz.enz.
Ga eens kijken bij een grote kwekerij die niet alleen haagconiferen kweekt.Bijvoorbeeld de Limieten in Huizen

di, 30/06/2009 - 13:15
plant-newbie

Zelf hebben we een aantal Chamaecyparisinfo-icon Pisifera Sungold en dit is een mooie wintergroene conifeer welke lange tijd lage blijft groeien. Na verloop van tijd zal deze wel hoog worden (1.5 meter als ik me niet vergis) maar in de begin jaren zal deze vooral in de breedte uitlopen.

di, 30/06/2009 - 13:17
gebruike

Hij mag hoog worden. Het is denk ik zandgrond, maar deze droogt niet heel erg snel uit, doordat de tuin iets lager ligt. Ik word ook in tuincentra niet veel wijzer, door het vaak beperkte aanbod. Ik ken echter een kweker die (via via) elke conifeer kan krijgen, maar moet ik wel van te voren bestellen. Vandaar mijn vraag.

vr, 03/07/2009 - 21:14
gebruike

niemand?

vr, 03/07/2009 - 23:50
snuffelter

Hallo,

Zelf vind ik de japanse ceder een prachtige naaldboom. Makkelijk in onderhoud kan goed gesnoeid worden indien nodig. De naalden zijn gekruld als het ware. Je kunt hem probleemloos gebruiken in bloemstukken. afgelopen winter was het hier -20 gr. en nu boven de 30 en de ceder groeit maar..

succes met zoeken. Pauline

mooie conifeer
ma, 06/07/2009 - 00:04
planten jonge

Mijn favoriet is bovenal de Ginkgoinfo-icon Biloba (ja die van de shampoo)
Het is een beetje een vreemde eend tussen de bekenden naald en schubconiferen maar het is toch echt een conifeer
vind vooral het blad/naald erg mooi en de prachtige herfstkleur, maar het wordt echt een flinke boom

veel succes met zoeken

mooie conifeer
Onderwerp gesloten