winter in nederland

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/12/2005 - 12:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

winter in nederland

En alles staat nog steeds buiten.. Heerlijk te leven in dit klimaatoptimum! Vanaf dinsdag wordt het dan kouder zegt erwin kroll, moeten we er misschien weer is wat voor doen.. beetje beschermen of zo, of de boel naar binnen brengen een keer.. Hier in amsterdam geen sneeuw gehad, amper vorst.. Eind december en ik zit nog steeds tussen de palmen. Oh heerlijk nederland! Dag mensen, fijne kerst en een goed begin gewenst allemaal..

zo, 25/12/2005 - 01:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier hetzelfde in Pijnacker,das vlakbij Delft.Maar wat niet is,kan nog komen! Juich niet te vroeg. Voor de rest ook prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar!

zo, 25/12/2005 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

hier in ridderkerk even buiten rotterdam hetzelfde !
zelfs m'n musa basjoo staat nog !

fijne dagen iedereen.

john

zo, 25/12/2005 - 21:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey ,

Hier in Steenbergen ook hetzelfde ! Hier ook de Musa basjoo's staan nog altijd niet ingepakt , alleen ernstig beschadigd door de wind niet door vorst. Ik kga aankomende week deze denk ik ook inpakken aangezien ze redelijke vorst voor spellen.

Phoenix en washingtonia staan al wel ingepakt maar nog niks van extra bijverwarming gegeven , ze alleen droog houden. Trachycarpus staat er altijd nog netjes bij zo ook chameorops. Potplanten zoals sygrus en butia staan ook altijd nog buiten.

Ik heb hier dit jaar nog geen sneeuw gehad , en 1 nacht dat het even onder het vriespunt daalde naar -2,1 maar in begin ochtend het alweer ruim boven 0 was het regende toen pijpestelen. Dus eigenlijk zo goed als geen vorstnachten ofzo ... We zien wel wat er gebeurd !

Iedereen nog een fijne kerst en een knallend maar ook groeizaam 2006 toegewenst :)

Greetz robbin

ma, 26/12/2005 - 03:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vanaf vandaag meldt hij regen/sneeuw en 's nachts -3 tot -5 in Limburg.
Tijd om een trechtertje te plaatsen?

Greetz

Peter

PS Vrolijk kerst en alvast een gezond 2006 met hopelijk een mooie zomer en veel tropische planten

ma, 26/12/2005 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel vorst hebben we idd nog niet gehad. Minimum hier was -4°C. Maar hier in Vlaams-Brabant (België) toch al tweemaal een dun(nat) sneeuwdek.

De volgende dagen zijn dan wel koud maar gelukkig ook droog. Alles ingepakt behalve de zaailingen van Trachycarpus.

wo, 28/12/2005 - 18:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus Fortunei en de chamaerops (waar met plastiek op genagelde paletten rond en boven staan) lijken nog geen last te hebben gehad van de tot nu toe zachte winter.

Mijn 3-jarige phoenix canariensis die bij negatieve temperaturen overdekt heeft precies wel een beetje schade op gelopen. In de bladeren zitten donker groene vlekken op. Ik weet niet of hij nu dood is of niet.

Voor de koude temperaturen (tot -7°) van komende nacht (van 28/12 op 29/12) heb ik wel wat kerstverlichting (hopelijk geeft die wat warmte af) rond de phoenix gedaan.

Laagste temperatuur rond de -2° of -3° (Vlaamse Ardennen-Oost-Vlaanderen-Belgie)

Deze nacht zou de temperatuur wel zakken naar -7°

wo, 28/12/2005 - 20:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier is het momenteel al hard aan het vriezen (-5 °C al!) en in mijn plastieken Phoenix cabine zit ik al aan -9 °C! Let wel dat de thermometer hier tegen de bevroren plastiekwand hangt en dat de plant nog eens bedekt is met vliesdoek. De plant staat ook al weken droog.

do, 29/12/2005 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lichte sneeuw gehad de afgelopen dagen, en afgelopen nacht -7 en vannacht voorspellen ze het zelfde (droge vorst ). Mijn palmen niet beschermd en ga dat ook niet doen!
Groeten Jerry

za, 31/12/2005 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi ,

De vorstperiode is achter onze rug om , het is veel milder geweest dan voorspeld. Het laagste hier de afgelopen week was -5,3 en dat in de nacht dat er -6 werd voor speld. In de nacht van -7 daalde de temp niet verder dan -3 :)

Sneeuw ook voor de 1ste keer gezien dit jaar , gistermiddag echter was savonds de grootste sneeuw al weg doordta het rond ene uur of 9 begon te regenen !

Nu hier op oudjaarsdag ligt er eigenlijk zo goed als niks meer , alleen wat drap :D

Greetz robbin

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag