2 vraagjes!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/06/2006 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

2 vraagjes!

Hallo beste kenners!

Aangezien ik op mijn vorige vragen ook snel een goed antwoord kreeg nog even 3 resterende vraagjes, hoop dat jullie me weer zo goed kunnen helpen :

1. er wordt vaak gezegd als de bloemen van een phalaenopsis zijn uitgebloeid dat je de stengel moet afknippen bij het 2e oog.
Is dit waar? en hoort dit alleen als de stengel al bruin is of ook als deze nog groen is? en wat is 'bij het 2e oog'? is dat iets onder de 2e rand, iets erboven of precies op de 2e lijn die op de stengel staat?

2.van de doritis wordt vaak gezegd dat deze zelfde verzorging nodig heeft als een phaleanopsis? betekent dit dat deze ook licht opneemt via de wortels en dus baat heeft bij een doorzichtig potje?

3.ergens van de doriteanopsis gelezen dat deze kruising 'zo goed als geen 2e keer bloeit'? wat houdt dit in? geen 2e keer per jaar of helemaal niet meer?

Alvast erg bedankt mensen!

di, 27/06/2006 - 16:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

De bloemstengel moet uiteraard nog groen(levend) zijn om terug te kunnen knippen. Ik knip altijd boven het bovenste slapende oog; dat is net onder waar de eerstbloeiende bloem zat. Het "2de oog"verhaal klopt niet altijd, want elke plant is anders. Soms is er slechts 1 slapend oog.

di, 27/06/2006 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik knip mijn stengels nooit af zolang ze gezond zijn, alleen als ze vanzelf verdorren. Dikwijls komen er nog mooie bloemen aan de reeds lange stengels waar al bloemen zijn uitgebloeid. Onder het topic 'Phalaenopsis met lange bloeistengel' staat er een foto van een niet afgeknipte stengel.

Knip je ze toch liever af, dat kan ook en het speelt echt niet veel rol boven welk oog je dit doet maar persoonlijk vind ik het niet mooi dat er bv. boven het 2° of 3° oog een nieuwe stengel komt, maar dat is persoonlijke goesting.

vrgr

di, 27/06/2006 - 18:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok erg bedankt! in dat geval laat ik de gezonde stengels even voor wat ze zijn. Ik hoop dat iemand nog antwoorden heeft op de andere 2 vragen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag