Interesse synoniemenboek

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/05/2006 - 16:20
PICA

Interesse synoniemenboek

Wij zijn bezig de mogelijke interesse onder orchideeënliefhebbers te onderzoeken voor een Orchideeënsyniemenboek. Het zal een naslagwerk van meer dan 800 pagina's worden, dat meer dan 16.000 (Latijnse) orchideeënnamen bevat, en hiervan de wijzigingen in de naamgeving in de loop der jaren weergeeft. Hierbij wordt de naamgever, jaartal en de bron vermeld. Ingang zowel van oude naar nieuwe naam, als van nieuwe naar oude naam. Hierdoor wordt het zowel voor de professional als voor de amateur weer enigszins overzichtelijk in het oerwoud der orchideeënnamen.

Het boek beoogt de nodige inzichtelijkheid te geven in de jungle van namen, waar nu de amateur, maar ook de professional, vaak geen wijs meer uit kan worden. Vermoedelijk zal de verkoopprijs tussen de 60 en de 75 euro komen te liggen.

Graag horen wij of er interesse in en behoefte aan een dergelijk boek bestaat.

Maarten

di, 30/05/2006 - 16:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wel een stevige prijs voor zo'n naslagwerk! Temeer, omdat er veel info tegenwoordig van internet te halen valt. Ik raadpleeg regelmatig Zander's Handworterbuch der Planzennahmen, die onlangs weer met een herziene uitgave kwam(39,- euro) en de wijzigingen van alle(dus niet alleen orchideeen) gangbare planten uitstekend weergeeft!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag