Phaleanopsis witte wortels of groene wortels??

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 20/01/2007 - 16:37
elske z

Phaleanopsis witte wortels of groene wortels??

Ik las laatst dat een phaleanopsis beter witte wortels onder in de pot moest hebben want groen zou betekenen dat ze te nat zijn....
Weet iemand hier iets van?
Zo ja ,graag uw reactie ,alvast bedankt

za, 20/01/2007 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt helemaal. Een wortel wordt door vocht groen en na opdrogen weer wit/zilver. Tijdelijk, na het watergeven zijn de wortels dus groen. Dat kun je zelf al zien, als je de wortels besproeid.

za, 20/01/2007 - 22:16
elske z

Beste greenconnection en natuurlijk andere raadgevers ik ben blij met alle antwoorden en heb zoveel mogelijk op dit forum gelezen maar... Leek wat orchideen betreft....en nu mijn vragen:

Toch niet zeker of ik al water mag geven? klein condens plekje (ongeveer 3 cm groot)blijft in de pot maar het is een week geleden dat ik het plantje gedompeld heb en goed laten uitlekken en staat op eilandje.En de wortels zijn groen maar de wortels buiten de pot zijn gerimpeld bijna verschrompeld maar nog wel wat wit/groenig ?Moet ik dit gewoon laten zitten? zie foto's

De 4e knop is uit, maar nu is in een dag tijd, de een na laatste knop geel geworden hoe kan dit zo snel, gisteren echt niks gezien. En is dit erg of kan ik verdere kapotte knoppen voorkomen?

Alvast hartelijk bedankt voor alle reacties want ik wil het zo graag goed doen een paar jaar geleden ook een poging gedaan met een phaleanopsis en dat ging zo snel mis terwijl ik heel veel andere planten heb maar ja das een ander verhaal.

Phaleanopsis witte wortels of groene wortels??
za, 20/01/2007 - 22:17
elske z

nog een foto wortels

Phaleanopsis witte wortels of groene wortels??
za, 20/01/2007 - 22:20
elske z

En nog een van de gele knop bij de mooie bloemen

Phaleanopsis witte wortels of groene wortels??
za, 20/01/2007 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sproeien van de buitenwortels is altijd goed. Zolang er condens in de pot aanwezig is, is er vocht, dus nog even wachten met dompelen.
Die verdroogde hoeft niet door een foute behandeling te zijn onstaan; het is goed mogelijk dat dat al weken geleden is gekomen in de handel. De rest van de plant ziet er wel goed uit.
Gewoon doorgaan met wat je al deed. Zet je Phalaenopsis wel zo licht mogelijk!
Succes!

za, 20/01/2007 - 23:48
elske z

Ok bedankt voor uw reactie ik wacht nog even af en de plant staat op een vensterbank op het zuiden er zit wel plakplastic op het raam zodat er niet teveel zon op kan schijnen maar dat laat heel veel licht door en als het donker word dan doe ik de rolgordijnen dicht ook omdat er in de avond wel veel kou van het raam komt.
Maar overdag voel ik daar niks van dus ik denk door temperatuurverschil ondanks dubbel glas.
Groetjes Elske

Onderwerp gesloten