Welke orchideeen en wanneer naar buiten????

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 02/03/2007 - 16:58
S@nne

Welke orchideeen en wanneer naar buiten????

Hoi hoi, ik zou graag willen weten wanneer... en bij welke temperatuur... de verschillende orchideeen (ik heb Phalaenopsissen, cambria's, Oncidiums, Zygopetalums en Miltonia's en wat kleine botanische orchideeen)naar buiten kunnen en wat? als het regent? (uiteraard buiten zonder buitenpot), zodat het overtollige regenwater eruit zal kunnen, en wat als het ineens weer kouder wordt.? Mogen de planten dan nu wel in het zonnetje bij deze temperaturen(buiten)? Veel vragen hè? Maar vergeef me maar want ik ben nog niet zover als de meeste mensen hier. En bedankt vast voor een antwoordje
vr.groet S@nne

vr, 02/03/2007 - 18:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pas na half mei mogen ze naar buiten, behalve Phalaenopsis. Die moet binnen blijven.
Zet de overigen in de schaduw; ze zijn zon niet gewend en kunnen snel verbranden. Ze kunnen buiten blijven tot oktober.

vr, 02/03/2007 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Klopt, voor Phalaenopsis zijn onze zomernachten te kil. De Cymbidiums mogen best wat eerder naar buiten. Dan wel een oogje houden op het weerbericht. Bij nachtvorst de plant wat beschutter zetten of b.v. in de schuur laten overnachten.

Ruud

vr, 02/03/2007 - 22:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als een Cymbidium bij nachtvorst (zelfs beschut) buiten blijft gaat hij sowieso naar de orchideeënhemel, mijn gedacht.

vrgr

vr, 02/03/2007 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet alleen de koude nachten zijn funest voor een Phalaenopsis; eventueel regenwater blijft in het hart staan en dat leidt tot rotting.

vr, 02/03/2007 - 22:16
MiB

Joanna een Cymbidium kan heel veel hebben en zal het echt niet begeven bij een nachtvorstje...

Coelogyne kunnen ook heel veel kou hebben. De habitat van de Cristata is een gebied waar sneeuw valt!

Groetjes Miranda

vr, 02/03/2007 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

S@nne noemde niet eens een Cymbidium.

za, 03/03/2007 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb dit slechts 1 keer geprobeerd met een Cymbidium, een beetje vorst, de pot goed ingepakt met bubbleplastiek, maar hij was wel overleden, dus ik neem dat risico niet meer.

vrgr

za, 03/03/2007 - 10:35
S@nne

Lieve mensen bedankt voor alle reactie's op mijn vraag. Inderdaad had ik vergeten dat ik ook (één) Cymbidium in de collectie heb Greenconnection. En dat deze wat vroeger naar buiten kan wist ik ook en ook van de Phalaenopsis' die je rustig binnen moet laten in de zomer. Maar van de rest wist ik het echt niet, wel dus dat alle of bijna alle orchideeen geen felle zon mogen, alleen in het voorjaar het ochtend zonnetje en wellicht ook laat op de dag ook een beetje avondzon.?
En geldt de datum (half mei, na de vorst) ook voor de kleine botanische orchideetjes? En wat de mening over het naar buiten gaan van de Cymbidium betreft, daarvan lopen kennelijk de meningen nogal uiteen maar ik denk dat de gulden middenweg hier dus ook aangehouden zal moeten worden. Dit zal ik dan ook doen, en gewoon bekijken wat en hoe dit zich ontwikkelt. In ieder geval groeien alle planten nu binnen al lekker door, dus.........
vr.groet en fijne zaterdag van S@nne

za, 03/03/2007 - 10:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat de zon betreft heb je gelijk. Ik zou alleen de Miltonia uit de zon houden. Het blad is vaak nogal kwetsbaar. Ze willen ook zo koel mogelijk. Zet ze op een steen.

za, 03/03/2007 - 13:07
S@nne

Dank je wel Greenconnection. Ik zal zeer zeker je raad ter harte nemen en mijn Miltonia's koeler zetten dan de rest.
vr.groet S@nne

Onderwerp gesloten