zuilvormige bomen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/11/2006 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

zuilvormige bomen

Wij zijn onze voortuin aan het herinrichten. We willen graag wat zuilvormige bomen neerzetten, die niet te snel groeien en niet al te hoog en te breed worden. Heeft iemand tips? Onze buurman heeft zijn tuin ook net laten doen en heeft 3 zuilvormige eikenboompjes neergezet, ziet er leuk uit, maar eikenbomen worden volgens mij heel erg groot. Ik ben benieuwd naar reacties.

wo, 08/11/2006 - 12:30
tuinprins

Het belangrijkste in dit geval is natuurlijk: wat is groot? Groot is een zeer relatief begrip. Wat voor de een groot is hoeft dat voor de ander niet te zijn.
En: hoeveel ruimte is er?

Misschien is het voor U verstandiger er een boom/struik neer te zetten die door jaarlijks snoeien in toom kan worden gehouden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Taxusinfo-icon baccata 'Fastigiata' of Carpinusinfo-icon betulus 'Fastigiata' (als zuilvorm gekweekt).

Succes met de keuze.

Gegroet, de tuinprins.

do, 09/11/2006 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien een goud iep in zuilvorm, of een liriodendroninfo-icon in zuilvorm.
Deze laatste kan wel redelijk groot worden.

zo, 19/11/2006 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hadden hetzelfde idee en hebben als advies gekregen om de conifeersoort juniperusinfo-icon te plaatsen, in ons geval is dit type sky rocket, deze groeit wel snel maar wordt slechts ongeveer 3 tot 4 meter hoog. Dit houdt in dat je ze goedkoop klein kan kopen (hoe hoger hoe duurder) maar aangezien ze snel groeit, is het snel een boom. Verder is de doorsnee niet meer dan een halve meter. Ze hebben wel veel licht nodig, verder kun je via google meer informatie vinden. De juniperus is wel gevoelig voor spint geloof ik.

zo, 19/11/2006 - 14:53
tuinprins

Kan inderdaad ook.

Ik weet niet of U de Juniperusinfo-icon scopulorum 'Skyrocket' al geplant heeft, anders zou ik kiezen voor Juniperus scopulorum 'Blue Arrow'.
Dit is een verbeterde versie van de 'Skyrocket' die minder last heeft van uitelkaar vallen of losse takken.

Gegroet, de tuinprins.

zo, 19/11/2006 - 20:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties! Ik ga binnenkort naar het tuincentrum om wat uit te zoeken.

Onderwerp gesloten