HELP ik wil 'n vijver aanleggen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/07/2004 - 00:41
Vivian

HELP ik wil 'n vijver aanleggen

Beste mensen,
eind deze week gaan komen ze bij ons de vijver uitgraven nu wil ik graag een vijver aanleggen waar de hond (duitse dog) even in kan pootje baden echt zwemmen doet hij zelden maar wel langs de kant rond lopen. dus een folie vijver valt voor mij af met die grote poten gaat hij er zeker doorheen. blijven voor mij 2 keuzes over: cement storten maar daar heb ik over horen zeggen dat dat een jaar moet ademen voordat de vissen er in kunnen en ik heb al vissen die ik zo snel mogelijk wil overhuizen en daar komt nog bij dat er misschien kans is op het kapot vriezen van de cement?
ten tweede heb ik gehoord over een klei of leemgrond bodem wat mij zelf de beste oplossing leek.
eigenlijk heb ik ook nog een derde optie maar ik niet weet wat dat is. op de hei in duitsland hebben ze een "vijver" met een stroompje aangelegd en daar ligt onder het zand een soort van jute of iets? misschien zou dat ook nog wat zijn.
ik ben helemaal een leek op dit gebied, kunnen jullie mij misschien helpen?
nu ik toch bezig ben hoe diep moet de vijver uitgegraven worden met het oog op de reiger of is dit een fabeltje dat vissen zich in het diepe gedeelte kunnen verbergen en met het oog op de hond.
de vijver wordt een l-vorm van 10 bij 6 en ongeveer 3 meter breed en waar de hoeken bij elkaar komen ongeveer 5 meter.
ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
alvast bedankt.

zo, 18/07/2004 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat die reiger betreft, heb zelf een bamboe stok schuin over de vijver hangen met daaraan een zilverkleurig CD-tje. Deze hangt aan een visdraad op ooghoogte van de Reiger in jachthouding. Hij wordt door de schittering belemmerd je vissen goed te zien!
Een klei vijver blijft in eerste instantie wel een jaar of langer troebel hoor.
Tineke

vr, 23/07/2004 - 20:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

in welke plaats woont uw ik heb zelf mijn vijver door iemand aanlaten leggen en die heeft er misschien wel een goed oplossing voor zie https://tinyurl.com/yyzrb2xu

za, 24/07/2004 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik woon zelf in de buurt van Roermond, maar wil hem zelf eigenlijk helemaal klaar maken, in iedergeval bedankt

Onderwerp gesloten