Hozelock bioforce 4500 systeem via ebay

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 12/09/2006 - 22:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hozelock bioforce 4500 systeem via ebay

Ik heb in maart een hozelock filter/pompsysteem gekocht via een brits bedrijf op ebay.Het als zeer low-maintenance aangeprezen Hozelock bioforce 4500 systeem (UV-drukfilter+3000 liter vuilwaterpomp) was de keuze voor mijn 2800 liter metende vijver.
Via ebay omdat dat de helft met de nederlandse winkelprijs scheelde. Al gauw bleek de pomp niet genoeg capaciteit te hebben; met een opvoerhoogte naar het filter van 65 cm nog niet de helft van de toegezegde 2500 liter. Importeur in Nederland gebeld , voert geen garantie uit over in het buitenland gekochte apparatuur. Verwijst naar leverancier, die verwijst naar Hozelock UK en die weer naar de importeur. Leuk kringetje dus, maar geen oplossing. Wel intussen geleerd dat de rotor van de pomp waarschijnlijk al te ver gesleten was(N.B. na 4 maanden,maar schijnt volgens importeur regelmatig vervangen te moeten worden). Nieuwe gekocht á €18,- is nl goedkoper dan spul opsturen naar Engeland voor garantie.Intussen ook O-ring in filter spontaan geknapt, water bij het electragedeelte, ging nog net goed! Nieuwe O-ring alleen verkrijgbaar in complete setjes van €26,-. Kortom: het hele systeem voldoet bij lange na niet aan het betrouwbaarheidsimago dat ze er aan geven. En als er zich dan problemen voordoen geeft de firma Hozelock niet thuis. Misschien als ik de spullen in Nederland had gekocht? Maar ja ze laten wel een officiele dealer via internet over de hele wereld verkopen.
Mijn advies dus: Hozelock bioforce? NIET DOEN! en zeker niet uit het buitenland.Zijn er nog meer mensen, die met dit filtersysteem problemen hebben gehad? Zou het graag vernemen.

zo, 17/09/2006 - 14:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mja hier ook eens iets aan toevoegen, heb ee drukfilter staan van hozelock en die kleppen waar je het deksel mee vast klemt zijn ook al "versleten" waardoor als je de kleppen los doet die er el eens durven afvallen, op zich niets ergs daar dit niet de werking van het filter beinvloedt maar het zou toch niet mogen vindk...

trouwens dingen aankopen via ebay is niet zonder risico's en al zeker niet als je in een land van "over de zee" koopt, best is nog altijd zoeken in uw buurlanden = minst problemen...

ma, 18/09/2006 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook hier dezelfde filter + pompnieuw gekocht voor rond de €400,00
Had hetzelfde opvoer probleem dit opgelost door een plastic bak naast het filter te leggen en met behulp van pvc buis de vijver en bak onder de waterspiegel onderling verbonden. de pomp in de bak hoeft nu maar 20 cm te pompen naar de filter toe. werkt nu goed en is nu ook makkelijk schoonmaken.

De filter is gewoon een kl***eding die na 6 maanden al 2x kapot was. als eerst brak de wateruitlaat af die met wat 2 componentenlijm en kit te repareren was. even daarna loste de lijmlaag tussen de quartzbuis en de houder op zodat er water bij de 220volt lamp kwam. deze wel vernieuwd gekregen door hozelock.
tevens is het filter niet echt onderhoudsvrij. Iedere dag schoonmaken is een must wat idd niet goed is voor het klemsysteem.
maar zal nooit meer dit soort merken kopen.
Ik luister voortaan wel naar het advies van een echte vijverspecialist i.p.v. het mannetje in het tuincentrum.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag