Hulp gevraagd! Leek op vijvergebied!!! HELP!

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 07/09/2007 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hulp gevraagd! Leek op vijvergebied!!! HELP!

Sorry voor de schreeuwerige topic-titel, maar ik heb een dringend probleem.

Ik heb vorige week de sleutel gekregen van mijn nieuwe huis. Heel leuk allemaal, ik zit alleen met een groot probleem.

Bij mijn huis kreeg ik een vijver. Hij is ongeveer 1.60 meter diep en bevat zon 3500 a 4000 liter water. In de vijver zitten volgens de vorige eigenaar een 10-tal goudvissen en 2 behoorlijk grote (?) koi's. Ze zijn ongeveer een cm of 40 lang denk ik. Tot hier aan toe geen probleem.

Het water in de vijver lijkt wel soep! Ik kan net 10 a 15 cm onder de oppervlakte kijken, verder is het een grote smurrie lijkt het wel.

De volgende accesoires zijn aanwezig.

- Circulatiepomp die voldoende capaciteit heeft, pomp een 3500 liter per uur rond.
- Zuurstoftoevoerballetjes hangen in het water en bubbelen er op los, lijkt me ook goed.
- Het filter HAD een UV lamp, die was stuk, dus heb ik bij intratuin me goed laten informeren en heb ik een nieuwe gekocht met een UV lamp erin. Deze is sinds 2 dagen aangesloten op het pompcircuit.

Ik kan me voorstellen dat het water na 2 dagen met een nieuw filter nog niet kraakhelder kan zijn maar ik maak me zorgen over de vissen. Vandaag heb ik er een in de groenbak moeten gooien omdat ie op zijn zij aan het zwemmen was. Ik meen dat ie dus goed ziek was en om verdere besmetting en lijden te voorkomen heb ik hem daaruit verlost.

Nadat ik het nieuwe filter had aangesloten heb ik de vijver voor de helft leeggepompt en wer aangevuld met nieuwe schoon water. maar ik heb het idee dat al mijn inspanningen geen nut hebben.

Heeft iemand tips of liever oplossingen? Vissen hebben me nooit geboeid, maar nu ik ze heb wil ik er wel goed voor zijn. De 2 Koi's zijn gewoon SUPER! Als ik ze eten geef dan komen ze gewoon op mijn hand liggen!

HELP?

vr, 07/09/2007 - 10:42
Sjuul

Niet te snel gaan wanhopen, alles wat je gedaan hebt heeft nut alleen merk je dat niet.

Nu rustig gaan afwachten, het water zal helder gaan worden en heeft tijd nodig, binnen een week zul je resultaat moeten hebben.

Ook niet meer met water verbeteraars gaan werken, heeft geen zin.

meer info op mijn blog: https://tinyurl.com/y6np7tad

Onderwerp gesloten