Krijg mijn vijver niet meer klaar

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/08/2011 - 17:20
Luckyluke

Krijg mijn vijver niet meer klaar

Ik heb sedert enkele jaren een vijver van 10.000 liter met daarbij nog een deel van 3000 liter. Dat laatste had ik gevuld met lavasteentjes als filter en planten in gezet (gele lis,..) Ik pompte het vijver naar die filter en liet die overstromen naar de grote vijver. In de grote vijver stonden allerlei zuurstofplanten, waterlelies,.. en zaten 2 europese kois, 4 goudwindes en een tiental goudvisjes (de de reiger kwam uitdunnen, maar er kwamen er telkens weer bij, dus geen probleem).

Het water was kraakhelder maar de zuurstofplanten en andere planten gedijen niet in de grote vijver. Waar anderen problemen hebben de planten onder controle te houden, sterven ze bij mij af. Nochthans zijn de hardheid en zuurtegraad OK. De vissen zitten er ook altijd in te wroeten.

Na een aantal jaren begon het water vuil te worden. Na heel wat proberen vond ik het probleem: de filter van lavastenen was volledig verzadigd met vuil slib. Ik heb toen alle lavastenen weggehaald (een hels karwei), waarna ik dacht slimmer te zijn en heb ik een Messner delta meerkamerfilter geplaatst in combinatie met een UV-lamp. Ik heb de 3000 L vijver ook gevuld met water, zuurstofplanten en waterlelies. In de grote vijver heb ik alle planten verwijderd. Het water wordt nu uit de grote vijver naar de filter gepomp die uitgeeft in de kleine vijver die overloopt in de grote vijver.

Probleem:nu krijg ik het water niet meer helder: er zijn drijfalgen en veel dode materie op de bodem (die opgewoeld wordt door de vissen) en de planten (nu in de kleine vijver) gedijen nog steeds niet. Ik moet iedere week alle kamers van de filters uitkuisen. Ik heb al alles geprobeerd, bacterien toegevoegd, GH en KH verhoogd, enz..Ben nu toch ten einde raad. Kan iemand helpen? Is stofzuigen een optie?

wo, 03/08/2011 - 17:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk alvast eens in het zoekvenster, rechtsbovenaan. Is de laatste tijd al enorm veel informatie verstrekt o.a. hierover.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag