mijn vissen lijken wel gek!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 26/04/2005 - 14:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn vissen lijken wel gek!

Anderhalf jaar geleden kregen wij een nieuwe vijver. Hij is 1 meter diep en er zit 1500 m3 water in. Vorig jaar is de beplanting goed aangeslagen. In het begin veel last van algen, maar nu is de vijver helder. Er zitten 3 goudwindes, 8 redelijk grote goudvissen en 7 kleine shibunki's in. Dit voorjaar zagen we kleine zwarte visjes, die moeten al van vorig jaar zijn, maar die zijn er uit gevist, vermoedelijk door een ijsvogel (ik heb hem er 1 uit zien vissen). Verder hadden we kikkervisjes en er zitten nu ook tenminste twee kleine watersalamanders in. Dus het bioleven is volgens mij goed op gang gekomen.
Nu het wat warmer wordt gebruiken de vissen de volle diepte, lengte en breedte van de vijver om..elkaar achterna te zitten. Ze vormen slepen van 2, 3 of 4 en lijken wel gek! Vooral de goudvissen lijken hieraan te "lijden", maar ook de shibunki's doen mee en soms ook de wat koelere goudwindes. Mijn vraag is: hoort dit bij het "normale" voortplantingsgedrag of is er iets anders aan de hand? Af en toe is het haast eng, het lijkt wel of ze zich zo aan elkaar schuren dat ik de schuurplekken kan zien. Het enige andere dat ik kan verzinnen is weinig zuurstof. Ze zitten vaak bovenin. Of is dat lekker warm?

wo, 27/04/2005 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Schubunkins zijn eigenlijk hetzelfde als goudvissen en het is dus normaal dat deze samen met de goudvissen paaien. Ik vermoed dat de goudwindes eerder toevallig in die paaigevechten terechtkomen dan eraan mee te doen. Soms kan dat er idd nogal geweldadig aan toe gaan en wordt het wijfje soms nogal beschadigd.
Pieter

wo, 27/04/2005 - 01:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

't is maar een of twee weken per jaar prijs, daarna moeten ze weer een jaartje wachten. Logisch toch dat ze nu alles op alles zetten? 't is inderdaad vermoeiend en de vissen kunnen er ook beschadigingen aan overhouden, maar dat hebben ze er kennelijk voor over. 't is aan de vijverbezitters om te zorgen voor voldoende planten en niet al te scherpe stenen in de vijver (de voorouders van goudvissen komen uit oude meanders van rivieren in Azië, daar liggen ook geen scherpe stenen langs de kanten...).

do, 16/06/2005 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

U heeft wel een héle grote vijver meneer, Als er 1500m3 water ingaat dan betekent dit dat uw vijver bij 1mtr diepte een lengte/ breedte verhouding heeft van ong 39X39 mtr. Leuk achter tuintje heeft u dan.
U weet trouwens dat een m3 water gelijk is aan 1x1x1 mtr

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag