Slib in de vijver

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 29/08/2007 - 11:15
lukraak

Slib in de vijver

Beste Forumleden,

Ik volg dit forum nu al een tijdje en ik heb al bijzonder veel geleerd. Waarvoor mijn hartelijke dank. Maar ik zit met een probleempje: er blijkt een soort van hartnekkige aanslag in de vijver rond te zweven die alles met een fijn laagje bedekt. Ik ben geen groot voorstander om met stofzuigers aan de slag te gaan omdat al die zuurstofplanten dan mee zullen worden opgezogen en het zo'n gedoe geeft. Iemand een suggestie?

Achtergrondinfo:
Ik heb een folievijver van ongeveer 9.000 tot 10.000 liter die nu 5 jaar oud is. Er zijn ooit 10 goudvissen ingezet en die hebben zich lustig vermenigvuldigd, en die geregeld de reiger op bezoek krijgen om het geheel wat uit te dunnen. Elk jaar hebben we padden die er hun eitjes in leggen. Ook ik kampte na 2 jaar met een groene vijver en heb er veel zuurstofplanten ingedaan. Begin dit jaar dan maar een pomp met UV-lamp gekocht en de boel is helder. De waterwaarden zijn pH=8; KH=6 en GH=6. De vijver ligt volop in de zon. Vreemd is wel dat krabbescheer naar de bodem zakt (duidt op te zuur water; terwijl de pH iets anders suggereert)

wo, 29/08/2007 - 11:31
Sjuul

Werk je met een filter?

Zo nee dan is het hardnekkige zweef vuil wat je omschrijft, afkomstig van de dode zweefalg die terug in de vijver geloosd wordt. Afgestorven Zweefalg krijg je zonder filter niet weg gefilterd.

wo, 29/08/2007 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Lukraak.

Je zal toch zo nu en dan je zuurstofplanten uit het water moeten halen om algen en dode stekken te verwijderen.

Dus als je dat doet kan je ook meteen even met de stofzuiger er door, zonder dat je zuurstofplantjes kwijtraakt.

Is ie gelijk winter klaar.

Het moet toch gebeuren.

BEDANKT & succes!

wo, 29/08/2007 - 18:19
lukraak

Beste mensen,

Weer maar eens heel erg bedankt voor jullie nuttige advies!

Onderwerp gesloten