steur kan niet meer onder water zwemmen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 25/09/2005 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

steur kan niet meer onder water zwemmen

Het lijkt wel of mijn steur niet meer onderwater kan zwemmen. Hij probeert het wel maar komt gelijk weer bovendrijven. Ik heb begrepen dat er iets met zijn zwemblaas aan de hand kan zijn of dat er lucht in de darmen zit.

We hebben al geprobeerd om de lucht eruit te masseren door te wrijven van beneden naar zijn bek toe in verticale richting (hoofd net onder wateroppervlak staart naar beneden). Dit leek niets geholpen te hebben want de steur kan nog steeds niet zinken.

We hebben de steur nu apart gezet en in het water esha 2000 gedaan omdat het probleem ook een zwemblaasontsteking zou kunnen zijn (heb ik gelezen op internet). We hebben op dit moment ook niets anders in huis dan dit middel.

Zou iemand ons nog meer tips kunnen geven? We willen nog lang van onze "Sharky" genieten.....

alvast bedankt!

ma, 26/09/2005 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er kunnen meerdere oorzaken zijn, groot verschil in watertemperatuur geweest, een bacterie door veel rottend plantenafval, een misvormde blaas. Je kunt proberen de vis in een bak te doen met water wat 4 a 5 graden warmer is dan waar hij uit komt. Eventueel 1 gram aquariumzout op 1 liter water toevoegen. Mocht dit niet baten en hij wordt alleen maar slechter , kun je hem beter op een humane manier doden.In een zak doen en in een keer hard op de grond slaan, dit klinkt wreed , maar in leven houden is dan wreder. Beterschap met Sharky.

za, 01/10/2005 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik hoop dat ik niet te laat ben maar bel cor spiering uit oss
die weet heel veel over steuren en kan u vast helpen tel spieringsvis 0412 658341

zo, 02/10/2005 - 02:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inmiddels heb ik een dierenarts langs laten komen die de lucht uit de maag van de steur heeft gehaald. Sharky zwemt nu weer vrolijk rond. Nog wel wat aan de oppervlakte, maar hij/zij kan weer duiken! De dierenarts die langs komt is te vinden op https://goo.gl/uMzGEK

In ieder geval iedereen bedankt voor de hulp!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag