Zonnebaars

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/08/2006 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zonnebaars

Mij werd laatst verteld dat de zonnebaars in de toekomst niet meer verkocht mag worden. De oorzaak hiervan zou zijn dat veel mensen die teveel zonnebaars in de vijver hebben, deze uitzetten in sloten en plassen, waar de zonnebaars vervolgens het natuurlijk evenwicht verstoord. Kan iemand mij vertellen of dit klopt.

wo, 02/08/2006 - 13:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat ze op sommige plekken een plaag vormen klopt. Maar dat is makkelijk op te lossen door een stel flinke snoeken uit te zetten. Die kleurige baarsjes vallen dan allemaal ten prooi.

Of ze verboden worden? Ik zou het niet erg vinden. Maar dan moet je dat ook doen met andere uitheemse soorten die tegenwoordig in het wild voorkomen, zoals de Russische rattenslang, bepaalde steursoorten, etc.

wo, 02/08/2006 - 13:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad dat klopt, de zonnebaars is een roofvis en territoriaal.
De Zonnebaars wordt door de mens uitgezet omdat een zonnebaars een enorme geslachtsdrift heeft, binnen no time is er enkel sprake van een vijver vol zonnebaars.
De zonnebaars richt in de natuur veel schade aan in poelen en andere wateren waar hij voornamelijk de padden, kikkers, salamanders, plus andere amfibiën/vissen op de menukaart heeft staan.

Mensen die te veel aan Zonnebaars hebben zetten ze dus in het wild uit en zijn er van af, precies hetzelfde als de hond aan de boom binden en de kat buiten jagen en lekker op vakantie, zo daar zijn we weer vanaf.

Het uitzetten van vissen of andere dieren in de natuur mag niet en is een vergunning voor vereist.

https://tinyurl.com/y2wcdhx5

groet,

Onderwerp gesloten