Pioenroos bloeit niet

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/06/2009 - 21:37
Diali

Pioenroos bloeit niet

Hallo, Wie kan mij adviseren. Ik heb al jaren (ongeveer 10 jaar) een
pioenroos in mijn tuin. Deze staat nog steeds op dezelfde plek. Dit jaar
geeft hij geen bloemen. Waar ligt dit aan? Vorig jaar stond hij prachtig.
Tuin is op het Zuiden gelegen.

do, 04/06/2009 - 16:30
Annis

Had dit voorval ook. Vorigjaar geen een bloem en dit jaar weer vol met bloemen. Het kan weleens gebeuren dat met schoffelen teveel aarde op de groeineuzen van de pioen komt. De neuzen mogen niet dieper dan 5cm onder de grond zitten.

Ann

do, 04/06/2009 - 23:33
RdB

Denk niet dat dit de oorzaak is. Ten eerste heb ik het probleem ook en ik ben niet in de buurt van een schoffel geweest (laat staan met schoffel bij de pioenroos). Maar bovendien denk ik niet dat het klopt van die 5 cm. De mijne staat namelijk op minstens 80cm. Dat is geen tikfout. De plant stond er al toen ik dit huis kocht. Er stond niets bijzonders in die border toen ik henm bij het heraanleggen van de tuin bedolven heb onder een verhoogde border. Toch overleefde die dat geintje en stond na 3 jaar weer vrolijk te bloeien. Hoewel ik ze nog steeds niet mooi vind heb ik zijn hardnekkigheid gewaardeerd met hem met rust te laten. Maar hij zier er dus dit jaar uit alsof hij round-up over zich heen gehad heeft en ook dat kan niet.

Ruud

vr, 05/06/2009 - 11:59
beate

Pioenen houden niet van natte voeten.Afgelopen zaterdag was ik op een pioenenkwekerij in Grootschermer en alle soorten stonden op verhoogde rijen zoals je ook ziet bij aardappel- en asperge velden.Nog nooit zoveel soorten bij elkaar gezien en vooral zo gezond!
Ook houden ze van kleigrond is mij verteld.
Misschien staan ze dan toch te diep en te nattig?

vr, 05/06/2009 - 12:06
beate

Bos pioenen uit Grootschermer.Niet om jullie jaloers te maken hoor.

Pioenroos bloeit niet
vr, 05/06/2009 - 12:11
RdB

10 jaar bloemen en dan plotseling niet kan moeilijk aan natte voeten liggen. Bovendien heeft het in sommige delen van Nederland al maanden niet fatsoenlijk geregend. Een erg nat jaar is het dus ook niet.

Ruud

vr, 05/06/2009 - 19:24
Diali

Bedankt voor de reacties. Ik ben niet aan het schoffelen geweest bij de pioen en heb ook geen water gegeven. Hij staat in kleigrond. Dan denk ik maar dat die gewoon een jaartje geen zin heeft. Beate mooie foto en ik ben niet jaloers hoor.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag