Tips om te verkoelen in en rondom het huis

De zomer komt er weer aan en dat betekent maar een ding: genieten van de zonnestralen. Maar het kan ook té warm worden in Nederland, waardoor we massaal op zoek gaan naar verkoeling. Hiervoor kun je natuurlijk naar het strand gaan, maar er bestaan gelukkig ook een aantal tips hoe je kunt verkoelen in en rondom het huis.

Tip 1: Opblaaszwembad in de tuin
Hoe heerlijk is het om na een dag werken een frisse duik te kunnen nemen? En je hoeft hiervoor echt geen duur inbouwzwembad te kopen, want een opblaaszwembad of een zwembad met een frame is ook prima. Vooral tijdens de zomerdagen is dat ideaal: je blaast of zet ‘m op, vult het met water en het verfrissen kan beginnen. Ook voor kinderen is het dolle pret om met water te kunnen spelen in de tuin. Wil jij weten welk zwembad het beste bij jou past? Bekijk dan eens de top 5 Intex zwembad, zodat er volop kan worden genoten van de zomer.

Tip 2: Een groene tuin
Een tuin die vol ligt met tegels wordt in de zomer bloedheet. Vooral donkere tegels zullen warm worden omdat dit het zonlicht zal absorberen. Zorg er daarom voor dat je niet jouw hele tuin betegelt en kies in plaats daarvan voor een groene tuin. Planten zorgen namelijk voor schaduw: denk maar aan een grote boom in de tuin waar je lekker onder kunt zitten. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een grote boom in de tuin te plaatsen, maar misschien is een gazon wel een optie. Dit zal jouw tuin ook nét een beetje extra verkoeling geven.

Tip 3: Schaf een airco aan
Veel huizen worden in de zomer erg warm. Maar gelukkig bestaan er problemen om opgelost te worden. Zo kun je een mobiele airco aanschaffen, waardoor er gegarandeerd een prettig binnenklimaat ontstaat. Bovendien zijn de airco’s van tegenwoordig een stuk zuiniger dan voorheen, én je kunt een airco ook in de winter gebruiken. Veel airco's kunnen namelijk ook gebruikt worden om een ruimte te verwarmen.

Tip 4: Houd de deuren en ramen overdag dicht
Wanneer de warmte eraan zit te komen is het belangrijk om alvast wat voorbereidingen te treffen. Zo is het aan te raden om de deuren en ramen zo veel mogelijk dicht te houden. Hiermee voorkom je dat de warmte jouw huis kan binnentreden. Wel is het belangrijk om te ventileren: zet daarom vroeg in de ochtend of laat in de avond alles open, zodat jouw huis genoeg frisse lucht binnenkrijgt.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag