Bramenplant stekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/07/2016 - 19:52
desissendeslang

Bramenplant stekken

Ik heb 4 kleine stekkies van een bramenplant gekregen van mijn oom. We hadden gewoon zoals op internet vermeld een gezonde tak gepakt en schuin afgeknipt aan beide kanten met 1 oog ertussen (ander woord voor knop, blijkt).
Ze zitten nu in een potje die ik 1 (of 2) keer per dag water geef zodat het vochtig blijft. Zodra de plant wortels heeft gemaakt willen wij m overzetten naar de grond tegen een muur aan.
Na een week zie ik geen vorderingen. Ik heb het idee dat we het verkeerd hebben gedaan. Mijn Opa adviseerde mij 3 weken wachten maar mijn moeder zei dat ik waarschijnlijk de stekkies in potjes water moest doen.
Wat moet ik nu doen ?

ma, 11/07/2016 - 21:03
lousje

Bramen vermeerderen zich in de natuur het gemakkelijkst door middel van af leggers.Hoe dat moet is wel op internet te vinden bv. op Houtwal.Je kunt ze ook wel stekken maar dat gaat veel moeizamer .Afleggen kun je ook in potten of lange bakken.Het principe is, dat je een tak of een top van een tak in losse aarde legt of steekt en de tak aan de plant laat zitten tot er beworteling is, pas dan knip je de tak door.

ma, 11/07/2016 - 21:48
de haan

Advies opa volgen en het advies van Maria is nog beter.

ma, 11/07/2016 - 22:23
fuchsia

Je kunt beter winterstekken nemen. In maart houtige twijgen van +/- 25 tot 30 cm nemen, aan de onderkant net onder het oog afknippen en zorgen voor ogen aan de bovenkant. Steek deze voor twee derde in de volle grond en het wortelen gaat vanzelf. Wel wat geduld hebben en beoefenen.
Succes

Onderwerp gesloten