Hosta verplanten

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/05/2008 - 19:05
phil2

Hosta verplanten

Dag,
ben in bezit van hostainfo-icon nigrescens elatior, deze staat in voortuin in de schaduw(alleen s'avonds een beetje zon), doch zou die liever in achtertuin zien om zo er meer van te kunnen genieten, maar daar is meer zon(tuin ligt in het zuiden).Kan ik die op zijn geheel verplanten of is het beter die te scheuren en wanneer mag dat gebeuren.Die zou dan enkele uren in volle zon staat,is dit verstandig of is daar geen probleem mee, hierbij enkele foto's van hosta's.
bedankt voor eventuele tips Philip.

Hosta verplanten
za, 24/05/2008 - 18:57
phil2

foto yellow river

Hosta verplanten
za, 24/05/2008 - 19:00
phil2

Foto halcyon (slakken lusten deze niet)

Hosta verplanten
za, 24/05/2008 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je een Hostainfo-icon nu verplant, loop je wel het risico dat de plant een grote terugslag krijgt. De planten zijn nu net in de volle groei. Zeker als zo'n plant ook nog naar een zonniger plek gaat. Beter wacht tot september en verplant of scheur hem dan. Dan is de groei eruit en gaan ze vaak toch al wat aftakelen.

Dat Hosta 'Halcyon' niet door slakken gegeten wordt, is een fabeltje. Mijn exemplaar is al voor de helft op. Waarschijnlijk is de plek waar die van jou staat droger.

za, 24/05/2008 - 19:38
phil2

Greenconnection bedankt voor de zeer vlugge reactie
Ik zal inderdaad wachten tot na de zomer voor die nigrescens te verplanten.
Wat betreft die halcyon heb ik dat laten wijsmaken door een kweker op een tuinbeurs en inderdaad staat die op de droogste plaats van de voortuin en zal dat de reden zijn dat daar geen of weinig slakken aanwezig zijn,die staat er al 3 jaar en nog nooit een gaatje in de bladeren,deze zal ik daar rustig laten verder groeien en alleen de nigrescens verplanten in het najaar;
groetjes Philip.

wo, 28/05/2008 - 00:54
anneketanneke

ik heb heel veel hostainfo-icon's gehad. Het zijn erg makkelijke planten, je kunt ze goed vermeerderen door ze te scheuren in voor- of najaar.
Ze kunnen ook best tegen een beetje zon.
Ik had er ook veel in potten, als de plant dan te groot werd en de pot vol met wortels zat (schrik niet) zaagde ik de kluit gewoon met een grote zaag door, soms in vieren, en pootte de stukken kluit gewoon weer in potten.
Dat ging echt goed allemaal, hosta's zijn erg sterk. Bij warm weer moeten ze wel exta water hebben.
Ik heb er geen een meer, ik woon nu in zuid Frankrijk.

Succes met de mooie hosta's, ze zijn mooi en gemakkelijk te houden .

vr, 30/05/2008 - 18:01
Kazaguruma

Beste Philip,

Als eigenaar van een collectie van 500 + verschillende hostainfo-icon's kan ik je meedelen dat NU de ideale tijd is om hosta's te delen (juni - juli).

Groet,

Rob

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag