Nerine

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/01/2007 - 20:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nerine

IK heb 20 nerine bollen besteld op verberghe.nl, 10 bowdenii en 10 crispa. op internet ben ik al naar informatie gaan zoeken, maar hoe meer ik vind, hoe meer ik in de war raak:
op de ene site staat dat ze goed doen in de vollge grond, en winterhard zijn, de andere site zegt dat ze in potten moeten staan omdat de wortels niet beschadigd moeten worden.
dan lees ik dat ze in de winter droog gehouden moeten worden omdat ze in rust zijn, lees ik op een andere site dat het belangijrk is om de planten in de winter naar binnen te halen, zodat er zich bladeren ontwikkelen, omdat de plant anders niet gaat bloeien.

MIjn vraag is nu, heeft er iemand een DUIDELIJKE verzorging voor het hele jaar van mijn nerine zonder dat ik maar hoef te t***elen of ik het fout doe? ik wil namelijk dan mijn nerines het echt heel goed gaan doen.

ik hoop dat dit niet een beetje te veel gevraagd is...
alvast bedankt voor een [nuttig] antwoord
DaeN

do, 25/01/2007 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

In de volle grond gaat goed(geen kans op wortelbeschadiging;j e laat ze met rust), mits de grond niet te nat is en je een mogelijkheid hebt, de bollen af te dekken in de winter tijdens een vorstperiode. Zo heb ik ze een aantal jaren in de volle grond gehad. Helaas is Nerine erg virusgevoelig, met name Nerine crenata (N. crispa). Een ander nadeel is dat Nerine laat in het najaar bloeit, na het afsterven van het blad. Door slecht herfstweer gaat de sierwaarde van de bloemen soms wat verloren. In potten kun je ze (tijdelijk) binnenhouden of beschutten tegen het weer. Aan jou de keus wat je het beste lijkt. Beide is dus mogelijk.

do, 25/01/2007 - 22:31
hanninkj

Ik heb zelf al jaren Nerine en heb ze in een pot staan wat erg goed gaat. Elk jaar krijgen de bollen verse goede potgrond en ze worden in de winter bij 5 graden gezet. Als je het zo doet heb je geen enkel probleem maar een nadeel is dat ze laat in het jaar bloeien zoals Greenconnection ook al aangaf. Je kunt ze in de winter laten overwinteren maar dan moet de grond in de winter droog zijn.

do, 25/01/2007 - 22:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Daen, als je toch 20 van hebt kun je de helft in de volle grond zetten en de anderen in pot. Later kun je ontdekken wat het beste gaat.

vr, 26/01/2007 - 08:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

alletwee zo'n goed idee...
maar als ik ze in de grond laat, dan kunnen de bladeren toch niet groeien? en als ze bloeien en ze staat in een pot, kunnen ze dan ook naar binnen?

vr, 26/01/2007 - 19:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

In pot kunnen ze tijdelijk best naar binnen, als je ze niet te warm zet. In de volle grond, zal het blad in het voorjaar gaan groeien.

za, 27/01/2007 - 13:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

en als het blad in het voorjaar groeit, is dat dus niet erg, dan hij minder energie krijgt? ik ga het gewoon alletwee proberen, bedankt voor de antwoorden!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag