pompoenen voor zoontje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 29/04/2003 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

pompoenen voor zoontje

mij zoontje(9) wil graag pompoenen in de tuin dit vind ik o.k. maar ooit heb ik dit al eens geprobeerd maar dit is toen mislukt en ik heb nooit de behoefte gehad om dit nog eens te proberen .nu wil mijn zoontje (de grootste) pompoenen die er bestaan in onze tuin, nu zal dit niet lukken, hoe kan ik hem helpen zodat er in ieder geval iets wat op een pompoen lijkt aan zijn plant zal komen te groeien.(wat voor soort en hoe te voeden en waar te plaatsen ,en moet er aan geknipt worden en zo ja hoe en wanneer)

ik weet dat het misschien veel gevraagd is maar misschien heeft er iemand tips, alvast bedankt voor de moeite (vooral namens mijn zoontje, al wil hij het helemaal zelf doen een beetje hulp van buitenaf kan geen kwaad)

marjon

wo, 30/04/2003 - 04:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pompoenen zijn gemakkelijk te kweken, als je tenminste een zonnige plek er voor hebt en het stukje grond flink bemest met koemestkorrels. Zaad van allerlei gemakkelijk te kweken pompoenen is te koop bij tuincentra enz.Ze hebben flink de ruimte nodig!Per plant heb je al gauw een 3 vierkante meter nodig!Er zijn ook pompoenen die je kunt opbinden op een rekje zodat ze minder plaats in beslag nemen.Ze zijn absoluut niet tegen vorst bestand, vandaar dat men ze in ons land meestal eerst in een potje zaait en het plantje pas na 20 mei in de grond zet(daarna vriest het eigenlijk nooit meer. Als je met de zoekmachine google zoekt naar "pompoenen" in de nederlandse sites vind je nog veel meer wetenswaardigheden over deze leuke en gemakkelijke vruchtSucces, Maria

wo, 06/07/2005 - 19:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je mooie grote pompoenen wil kan ik je atlanticgiant aanraden. maar als je iets kleinere wil met een mooie oranje kleur met groeven maar nog steeds groot kun je ook big max nemen.

als je een kubike meter uit graaft en dat mengt met mest en zand krijg je grote pompoenen.

je moet water om de plant doen en niet bij de wortels

ranken er af knippen op een naar dus zorgen dat je maar 1 pompoen krijgt

hij moet op een vochtige maar niet natte plaats waar veel zonlicht is. De pompoen ontkiemd bij een temp. van 25- 30 graden.

michiel
michiel_1234athotmail [dot] com

voor meer vragen even mailen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag