Zo maak je zelf een tuintafel of tuinbank voor in je tuin

Zo maak je zelf een tuintafel of tuinbank voor in je tuin
Als het gaat om genieten in de tuin is het natuurlijk gemakkelijk om alles wat de tuin zo leuk maakt te kopen. Je kunt bepaalde onderdelen echter ook gewoon zelf maken. De beste voorbeelden daarvan zijn wel tuinbanken en tuintafels. Met een beetje inzicht en met de juiste materialen kun je hier prima zelf mee aan de slag.

Tuinbanken en tuintafels zijn vaak blijvertjes in de tuin
Hoe knus zijn ze, tuinbanken en tuintafels in de tuin Het zijn vaak blijvertjes. Want aan een goed gemaakte en goed geplaatste tuinbank of tuintafel heb je vaak jarenlang plezier, zeker als je voor de juiste houtsoort kiest. Belangrijk is om voor je zelf met het maken van tuinbanken aan de slag gaat om de juiste plaats te bepalen. Het is natuurlijk wel zo fijn dat de tuinbanken en tuintafels enigszins in de zon komen te liggen. Aan de andere kant kan ook een plekje enigszins in de schaduw wel fijn zijn. Dat is en blijft echter een kwestie van smaak.

Kies je voor eenvoudig en degelijk of ga je voor iets unieks?
Wat betreft het zelf maken van tuinmeubels kun je kiezen voor eenvoud en degelijkheid. Ben je wat handiger, dan kun je een tuinbank of tafel zo maken als jij zelf wilt. Ga je voor de houtkleur of geef je de meubels als ze klaar zijn een felle kleur? Ok dat is en blijft een kwestie van smaak. Behalve hout heb je voor het maken en plaatsen van de meubels betonblokken en houten palen nodig. De betonblokken leg je op elkaar en de palen schuif je door de openingen in de betonblokken heen. Je zaagt het hout op de juiste maat en kunt de banken en tafels voor in de tuin tenslotte opleuken met de vele beschikbare kussens die er zijn. In feite is het dus niet moeilijk allemaal. Je bepaalt de plaats, kiest het soort bank dat je wil en werkt vervolgens de gemaakte bouwtekening nauwkeurig uit.

Kind kan de was doen
Zelfs het zelf maken van een loungebank hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vaak heb je genoeg aan vijf staanders. Vervolgens schroef je de latten op deze staanders. Dan schroef je de staanders vast en zaag je de voetschotten schuin af. Je schuift dan de voetenschotten op de staanders en bevestigt de latten aan de voetenschotten. Kind kan de was doen.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag