Vogels gooien aarde uit bloemenbak

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/06/2005 - 16:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vogels gooien aarde uit bloemenbak

Wij hebben het volgende probleem. We hebben een mooie verhoogde gemetselde bloembak in de tuin met potgrond en allerlei planten. Sinds een week ongeveer constateer ik dat de aarde uit de bloembak gegooid wordt door vogels. Weet iemand waarom ze dat doen en wat ik er tegen kan doen ? Ik dacht eerst dat ze op zoek waren naar zaadjes, maar die liggen er niet (meer).
Iedere dag maken we de stoep weer schoon, en even latrer heeft hij de aarde er weer uitgegooid. Heel irritant ! weet iemand de olossing ?

mvg

Leon

do, 23/06/2005 - 16:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

de vogels zijn waarschijnlijk op zoek naar voedsel, mieren, slakken,regenwormen...;Tracht de bloembak zo dicht te beplanten dat er geen aarde meer zichtbaar is.Je kan ook afdekken met boomschors oid. maar dan wordt ook dat weer op de grond gegooid.

za, 25/06/2005 - 18:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had dat vorig jaar ook met mijn eucalyptusinfo-icon plant, iedere ochtend lag er grond naast. Maar nu bleek dat ik ook een paar taxusinfo-icon kevers in die pot had, en daar ben ik inmiddels wel aardig van af. Wat ik daarnaast heb gedaan is een aantal mooie (in mijn geval carera) keien gekocht in het formaat van ongeveer een halve baksteen en die als boven laag op de grond gelegd. Ik heb er nauwlijks meer last van, en de grond droogt ook minder gauw uit in mijn potten. Dit gaat natuurlijk wel alleen bij planten die een redelijk stammetje hebben en tegen een klein stootje kunnen, want ze kunnen wegglijden door bijvoorbeeld regenval. en je moet je stenen af en toe weer naarboven halen en netjes leggen want ze zakken na verloop van tijd ietsje weg. Ik vind het daarnaast ook erg mooi staan, maar de plant erom heen moet er wel tegen kunnen.

In ieder geval ook even kijken of je geen last hebt van ongewenste insecten, want een vogel zoekt niet zonder rede in bloembakken. Zeker als het maar 1 bloembak betreft zou ik beducht zijn op bijvoorbeeld taxuskevers, want die zitten daar meer dan graag. Die traceer je vooral door te kijken naar vraatsporen onderin de plant, en trage groei. En uiteraard de aanwezigheid van larven, dus bekijk eens als je een vogel betrapt wat ie nou in zn snavel heeft als dat mogelijk is. Je moet taxuskevers zo snel mogelijk uit de weg ruimen want zomaar opeens leggen de planten het loodje, en is het in het najaar niet dan halen ze het volgende voorjaar zeker niet. Zou zonde zijn.

vr, 08/07/2005 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

U wordt waarschijnelijk geteisterd door een De Europese Zangvogel
deze heeft de neiging zonder reden aarde of andere producten uit bloembakken te gooien, er is een oplossing en dat is bukskruid dit voorkomt graaibakken zoals ik dat altijd noem. Ik hoop dat u wat verder hiermee komt.

De Europese Zangvogel

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag