Wat is: een struik/boom afzetten ?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 17/06/2010 - 14:14
Elene

Wat is: een struik/boom afzetten ?

Op een andere plaats had ik het al over de meidoorns van de gemeente achter mijn tuin. Behalve spinselmot geven ze ook heel erg veel schaduw in mijn huis en tuin.
Na een hoop correspondentie met de gemeente Zoetermeer heb ik uiteindelijk een brief ontvangen waarin staat dat *beide struiken zullen worden afgezet. Deze zullen dan opnieuw kunnen uitlopen.* (Waarom de gemeete deze bomen struiken noemt snap ik niet. Eén van de twee is hoger dan het huis en dat is drie verdiepingen hoog, dus zeker 7 à 8 meter. Dat is geen struik meer volgens mijn gevoel!)
Dit afzetten kan pas in de winter gebeuren wegens de flora- en faunawet, maar beter laat dan nooit toch. En ik vind ook dat de vogelnestjes met voorrang moeten worden beschermd.
Alleen, ik vraag me nu wel af wat afgezet betekent. Het betekent denk ik niet: *omkappen*. Is het woord afzetten vakjargon voor iets specifieks, of houdt de gemeente Zoetermeer mij met deze brief een paar maanden zoet zodat ik voorlopig niet wéér in de pen klim, en zeggen ze eigenlijk: we zullen heus de bomen *over een hele poos een klein beetje* korter maken?

do, 17/06/2010 - 14:26
D_SDennis

Afzetten is net boven de grond afzagen, zodat er mogelijkheden blijven om weer opnieuw uit te lopen. Afzetten kan ook nu, mits er geen beschermde dieren (zoals vogels0) mee worden benadeeld. Maar meestal is de winter gewoon een betere tijd, of het voorjaar, want als je nu nog afzet komt er niet veel groei meer tot ontwikkeling.

do, 17/06/2010 - 15:09
Elene

Bedankt Dennis. Dat valt dan alweer mee, als zij de term ook goed gebruiken tenminste... Dan zal het nog wel een heel aantal jaartjes duren voordat ze weer zo hoog zijn, of niet?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag