Bromeliad pups (babies) nog niet groot genoeg

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/07/2021 - 21:30
Monipen

Bromeliad pups (babies) nog niet groot genoeg

Ik heb een Bromeliad en ik heb op internet gezocht alle informatie over Bromeliads. Nu heb ik begrepen dat het normaal is dat de Bromeliad na een tijd dood gaat, die maakt dan pups of (baby Bromeliads) die als ze groot genoeg zijn, kan je ze apart gaan verpotten heb je nieuwe plantjes.

Dit is dus bij mij gebeurd en ik heb zelfs 4 pups gehad. Staat het op internet dat het normaal is dat het wel 18 maanden duurt voordat ze volwassen zijn en apart kunnen van de moeder plant. Het staat dat je ze weg kan snijden als ze 1/3 tot 1/2 groote van de volwassen plant zijn. Graag staat het moet je ze zo lang mogelijk aan de moederplant laten.

Maar het is inmiddels al langer dan 18 maanden, en de moeder plant is zelfs al lang helemaal dood. Die was helemaal uigedroogd en zag er niet uit dus die heb ik gewoon weggesneden. Maar de pups groeien gewoon niet meer, ze blijven nog zo klein, en smal. Hel dun zijn ze. Ik heb ze nog niet uit elkaar gedaan, ze zitten nogsteeds in dezelfde pot en met de wortels aan de moederplant wortels vast.

Waarom worden ze niet groter? Of zijn ze groot genoeg? Kan ik ze nu wegsnijden en verpotten? Kan ik dan ieder eentje in een eigen pot doen? Het is zelfs zo dat een paar blaadjes op sommige zijn een beetje uitgedroogd, volgens mij is een pup ook niet meer goed, die ziet er helemaal uitgedroogd uit.

Doe ik iets verkeerd?

di, 20/07/2021 - 07:27
GreenConnection

Een bromelia neemt water vooral op via haartjes onderin de koker. Geef dus water in de koker. Doe je dat niet, dan wil de plant de koker zoveel mogelijk sluiten. Vandaar de smalle groei van deze Bilbergia. De jonge scheuten (pups zijn dieren) mogen best bij elkaar in 1 pot blijven. Zo groeit dat in de natuur ook. Je kunt ze eventueel een grotere pot geven met wat verse potgrond. 

di, 20/07/2021 - 14:39
Monipen

Oh bedankt. Ik ga water op die manier doen dan. Ik heb het in een grotere pot gedaan nu. En ze zitten aan elkaar gehecht ook omdat ik zie dat ze niet eigen wortels hebben, het had heel moeilijk geweest om ze te splitzen met wortels.

wo, 21/07/2021 - 11:29
GreenConnection

Prima actie!

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag