Bromeliad pups (babies) nog niet groot genoeg

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/07/2021 - 21:30
Monipen

Bromeliad pups (babies) nog niet groot genoeg

Ik heb een Bromeliad en ik heb op internet gezocht alle informatie over Bromeliads. Nu heb ik begrepen dat het normaal is dat de Bromeliad na een tijd dood gaat, die maakt dan pups of (baby Bromeliads) die als ze groot genoeg zijn, kan je ze apart gaan verpotten heb je nieuwe plantjes.

Dit is dus bij mij gebeurd en ik heb zelfs 4 pups gehad. Staat het op internet dat het normaal is dat het wel 18 maanden duurt voordat ze volwassen zijn en apart kunnen van de moeder plant. Het staat dat je ze weg kan snijden als ze 1/3 tot 1/2 groote van de volwassen plant zijn. Graag staat het moet je ze zo lang mogelijk aan de moederplant laten.

Maar het is inmiddels al langer dan 18 maanden, en de moeder plant is zelfs al lang helemaal dood. Die was helemaal uigedroogd en zag er niet uit dus die heb ik gewoon weggesneden. Maar de pups groeien gewoon niet meer, ze blijven nog zo klein, en smal. Hel dun zijn ze. Ik heb ze nog niet uit elkaar gedaan, ze zitten nogsteeds in dezelfde pot en met de wortels aan de moederplant wortels vast.

Waarom worden ze niet groter? Of zijn ze groot genoeg? Kan ik ze nu wegsnijden en verpotten? Kan ik dan ieder eentje in een eigen pot doen? Het is zelfs zo dat een paar blaadjes op sommige zijn een beetje uitgedroogd, volgens mij is een pup ook niet meer goed, die ziet er helemaal uitgedroogd uit.

Doe ik iets verkeerd?

di, 20/07/2021 - 07:27
GreenConnection

Een bromelia neemt water vooral op via haartjes onderin de koker. Geef dus water in de koker. Doe je dat niet, dan wil de plant de koker zoveel mogelijk sluiten. Vandaar de smalle groei van deze Bilbergia. De jonge scheuten (pups zijn dieren) mogen best bij elkaar in 1 pot blijven. Zo groeit dat in de natuur ook. Je kunt ze eventueel een grotere pot geven met wat verse potgrond. 

di, 20/07/2021 - 14:39
Monipen

Oh bedankt. Ik ga water op die manier doen dan. Ik heb het in een grotere pot gedaan nu. En ze zitten aan elkaar gehecht ook omdat ik zie dat ze niet eigen wortels hebben, het had heel moeilijk geweest om ze te splitzen met wortels.

wo, 21/07/2021 - 11:29
GreenConnection

Prima actie!

Onderwerp gesloten