Nieuwe Euphorbia Trigona

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 13/09/2016 - 15:30
Aldaren

Nieuwe Euphorbia Trigona

Beste,
Ik heb al vele jaren een Euphorbiainfo-icon Trigona, waar ik (misschien vreemd) toch wel redelijk emotioneel aan gehecht ben. Nu door omstandigheden is hij niet meer wat hij was. hij namelijk enkele keren gevallen wanneer ik niet thuis was en mijn grootmoeder de raam van mijn kamer openzette, waardoor hij er niet al te best meer uitziet.
Nu zou ik hem graag stekken en opnieuw beginnen aangezien ik binnenkort toch alleen ga wonen en er zelf beter voor ga kunnen zorgen. Ik zou echter graag meteen juist beginnen, en dus zou ik willen vragen of jullie me misschien konden zeggen, welke potgrond juist? grote of kleine pot? wanneer best Stekken en om de hoeveel keer ik hem best water geef?
Momenteel geef ik hem met dit warme weer, eenmaal per maand water, als het kouder is om de 2 of 3 maand. Doe ik hier goed aan?
Ik had hem sinds kind toen hij ongeveer 30 cm was en nu ben ik 22 en is hij ongeveer 1,50 / 1.60 meter.
Alvast bedankt en hopelijk wil iemand mij helpen! :)
Groetjes Sasha!

di, 13/09/2016 - 15:33
Marei

Kijk eens op deze site: http://tinyurl.com/y3popmth

di, 13/09/2016 - 16:18
GreenConnection

Kennelijk was je behandeling goed, anders had de plant het niet zo lang uitgehouden en was niet zo gegroeid. Stekken: breek of snij een zijtakje af en laat dat een paar dagen drogen. Eventueel blad zal er af gaan, maar dat is geen probleem. Dan steken in potgrond vermengd met grof zand. Hou het mengsel zeer matig vochtig. Na worteling is hergroei te zien. Begin niet direct in een te grote pot.

do, 15/09/2016 - 22:54
Aldaren

SUper! Bedankt voor de link en de reactie :D

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag