Vlijtige Liesjes

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/11/2016 - 12:11
Ricardo25

Vlijtige Liesjes

Hallo allemaal,
Sinds kort ben ik verhuisd naar een nieuw appartement. Uiteraard heb ik al mijn plantjes meegenomen :) Waaronder m'n zelf gekweekte Vlijtige Liesjes. Helaas bevalt m'n nieuwe appartement ze niet echt. Ondanks dat ze veel bloemen produceren, vallen ze er na een paar dagen er al af. Ik geef voldoende water en ze staan op een lichte plek met schaduw. Ik moet er wel bij vertellen dat m'n appartement naast een tramstation staat en er veel vibraties zijn in mijn appartement. Ik zou het echter vreemd vinden als deze sterke vibraties daadwerkelijk het probleem zijn. Ik heb een foto geüpload van de bladeren, die gekruld zijn en plakkerige substanties bevatten. Ik heb echter bladluis inmiddels uitgesloten.
Heeft iemand een idee wat er aan de hand is en of er iets mogelijk is om dit probleem te bestrijden?
Bij voorbaat dank!
Ricardo

Vlijtige Liesjes
za, 19/11/2016 - 19:52
RdB

De lucht en mogelijk veel droger en de temperatuur is mogelijk hoger (dat kun jij beter beoordelen). Bovendien is het ook de rotste tijd in het jaar voor kamerplanten. Zet ze dus zo licht en koel, luchtig en licht mogelijk en hou ze matig vochtig (zeker niet nat).
Ruud

do, 24/11/2016 - 02:50
Ricardo25

Ik ben momenteel aan het experimenteren met de temperatuur, echter blijven de bloemen gewoon uitvallen. Desondanks is het een sterke plant want het blijft bloemknoppen produceren. Echter is mijn theorie dat de plantjes gewoon te weinig zonlicht krijgen. Ik heb ze al verplaatst zodat ze de hele dag zonlicht krijgen maar gezien de omstandigheden is het niet genoeg en blijf ik het probleem houden.

do, 24/11/2016 - 10:37
GreenConnection

Een zomerbloeier als Impatiensinfo-icon, zal in de winter nooit volwaardige bloemen produceren, tenzij je gaat belichten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag