euphorbia trigona

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 05/09/2004 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

euphorbia trigona

ik heb dus een euphorbiainfo-icon trigona gekocht in november, nu zijn er dus vele maanden om, en ik wil het graag verplanten in een andere pot, hij is ook 60 cm lang, maar mijn vraag is nu, wanneer mag ik het verplanten? mag ik het ook nu doen? en ik heb gehoord dat je eerst een paar jaren moet laten staan totdat de pot te klein wordt ofzo? graag jullie advies, want ik vind nergens anders informatie over euphorbia trigona, alleen over andere euphorbia's
of geldt voor alle euphorbia's dezelfde verzorgingswijze?
in ieder geval bedankt hoor!

zo, 05/09/2004 - 01:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al een paar jaar een Euphorbiainfo-icon trigona en het is een heel makkelijke plant. Die van mij heeft al veel moeten doorstaan. Ik heb hem gekocht voordat ik me in succulenten ging verdiepen en heb hem al die tijd 'verkeerd' verzorgd (verkeerde grond, te grote pot, verkeerde plek), maar hij is altijd goed blijven groeien. Vorig voorjaar verkleurde hij paarsachtig vanuit de toppen door een soort schimmel geloof ik, maar nadat ik de toppen rigoreus af heb gesneden ging het weer goed.
Omdat je er volgens mij niet zoveel kwaad aan kan doen kun je hem denk ik wel verpotten. Ik zou me eerst nog wel even verdiepen in wat voor grond het beste is en welke maat pot je moet nemen. Ik vermeng gewone (gezeefde) potgrond met rivierzand en aquariumgrind. Ik denk dat de experts hier nog wel wat zinnigs over kunnen zeggen (dat zou mij ook wel goed uitkomen want dan weet ik meteen of ik de mijne wel goed verzorg..). Verder staat op Euphorbia.de nog wel wat over de trigona, maar ik weet niet of ze ook ingaan op de verzorging ervan.
Veel succes en plezier!
Floor

zo, 05/09/2004 - 03:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi floor, bedankt voor je reactie! ik heb namelijk cactusgrond, daar zit ook zand in, ik had het gekocht voor een andere euphorbiainfo-icon, ik dacht dat het een cactus was :) , dan zal ik maar dat gebruiken, want die euphorbia leeft ook al een tijdje daarin, maar de grootte van de pot? dat weet ik niet zo, ik zal dan maar eens kijken wat het geschikte is? is het zoals bij de cactus, dat ze oppervlakkig wortelen?, dan moet het een ondiepe pot zijn, en ik heb het nu in halfschaduw staan, maar ik denk dat het beter is om het te verplaatsen?
groetjes..

zo, 05/09/2004 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

De pot moet denk ik zo groot zijn dat de kluit er mooi in past, niet veel groter. De kluit van die van mij is sinds ik hem heb gekocht nauwelijks gegroeid, dus een grote pot is echt niet nodig. Sterker nog, het is beter van niet. Wat grond betreft: ook kant en klare cactusgrond kan nog wel wat extra zand en grind gebruiken. En volgens mij is een zonnige plek inderdaad het beste, al doet die van mij het heel goed op een vensterbank op het oosten. Zoals ik al zei: het is een makkelijke plant (die van mij staat nog steeds in die verkeerde pot in de verkeerde grond, maar hij doet het goed dus laat ik het nog even zo en wacht ik met verpotten tot na de rustperiode).
Dag! Floor

zo, 05/09/2004 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi floor,
welke maand is het periode 'na de rustperiode', je schreef dat je dan pas ging verpotten? en bij gewone planten raden ze toch aan om eerst op de bodem van de pot, kiezels te vullen zodat er drainage ontstaat, moet/mag dat ook bij euphorbiainfo-icon's?
ik vind euphorbia's zo'n mooie planten, ik zou ze goed willen verzorgen :)
doei

ma, 06/09/2004 - 19:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

De rustperiode is in de winter, wanneer ze niet groeien en ze ook nauwelijks water hoeven. Ik denk dat ik in maart ga verpotten. Als er nieuwe groene blaadjes komen weet je zeker dat de rustperiode voorbij is. Ik zorg meestal wel voor drainagemateriaal onder in de pot (er moet dus ook een gat, of meerdere, in de pot zitten) maar het is belangrijk om ook drainagemateriaal door de grond te mengen. Maar dat had ik al gezegd. Als je van bovenaf water geeft kun je de grond het beste ook met grind afdekken, zodat het water gelijkmatig wordt verdeeld.
Ik ben ook heel blij met de mijne dus wat je zegt over dat je hem zo goed mogelijk wil verzorgen snap ik heel goed! :)
Groeten, Floor

ma, 06/09/2004 - 19:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt voor je hulp! ik hoop dat ik beroep op je kan doen, wanneer ik in problemen ben, groetjes...

zo, 13/02/2005 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo floor, ik hoop dat dit bericht bij je terecht komt, want mijn euphorbiainfo-icon zit in de problemen!dus het heeft aan de basis aan één kant maar begint te verspreiden, 'een wit laagje', ik vermoed dat het een soort schimmel is, ik heb het pas gisteren gemerkt maar het kan niet ouder dan een paar weken zijn.
het kan niet door teveel water zijn omdat het potje nagenoeg droog is, ik heb het wel in een warm vochtig kamer gehouden, met redelijk licht maar er schijnt geen zon, ik heb het niet snel opgemerkt omdat de aangetaste deel aan de muurkant stond. ik ben met mijn vinger over een stukje wit laag gegaan, maar het voelt aan als een rotte tomaat, het is zeer zacht, ik denk dat het ook vanbinnen rot aangezien ik gemakkelijk bijna met mijn vinger erin ga. het ziet er dus niet goed uit, maar is er een mogelijke oplossing?, ik heb het al verplaatst naar de woonkamer en ik wil echt niet dat het doodgaat , ik hoop dat je mij kan helpen, ik vertrouw erop, dank u zeer!

do, 17/02/2005 - 17:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oei, je vertrouwen is misplaatst ben ik bang, ik weet ook niet wat het is. De mijne had ook een keer een ziekte maar die zat in de toppen dus die kon ik eraf snijden. Als het in de basis zit kun je gezonde toppen eraf halen en stekken. Dat zou ik sowieso maar doen als ik jou was, voor je hele plant eraan is! Dat is niet zo moeilijk, geloof ik. Ik dacht even dat je plant aan het verhouten was, maar dan voelt het gewoon hard en een beetje stroef, niet als een rotte tomaat dus.
Ik weet niet wat het is.. Ik zou dus stekken en voor meer informatie kun je denk ik beter een nieuw berichtje plaatsen zodat de kenners kunnen reageren.
Succes hoor!
Floor

Onderwerp gesloten