Nu een haag planten van Fargesia Rufa?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/09/2008 - 12:47
Nic2

Nu een haag planten van Fargesia Rufa?

In verband met inkijk vanaf de weg willen wij zo snel mogelijk een haag aanleggen die ook in de winter 'dicht' blijft en relatief snel op hoogte zal zijn. Wij zijn geen fans van coniferen etc. maar wel van bamboes en rieten.
Nav informatie op internet lijkt de Fargesiainfo-icon Rufa ons geschikt. Op dit moment staat er op dezelfde locatie nog een volledig kale, omhoog geschoten sering (vulgaris lijkt me).
Alvorens die te verwijderen willen we een plan hebben voor de Fargesia Rufa.
Kan deze nu (eind september) nog geplant worden? Hoe hoog kunnen we deze planten kopen en hoe ver moeten ze uit elkaar staan? Het is overigens een vochtige plek, ondergrond is zeeuwse klei...

bij voorbaat veel dank!

zo, 28/09/2008 - 12:50
Anne Dakterras

Antwoord op je eerste vraag weet ik niet. Maar wij hebben ook een haag van Fagrgesia Rufa en hij groeit opvallend veel in de breedte en niet zo in de hoogte. Maar in Leusden zit geloof ik een kweker die ze vrij hoog (1,5 m) heeft opgekweekt.

zo, 28/09/2008 - 18:52
Lodewijkp

Fargesiainfo-icon rufa is aardig snelgroeiend en bedekt zowel hoog als laag, heeft ook niet zo erg last van bladrui en al die zooi.

het beste is om het nu te planten , de lage temperaturen stimuleren de wortelgroei waardoor hij volgend jaar nog beter zal groeien.
overigens houd deze bamboe van water dus in de zomer het eerste jaar veel water geven.

het uit elkaar staan dat is een kwestie van smaak en een kwestie van hoe snel je een dichte haag wil ?
deze bamboe kan aardig snel 2 meter in diameter beslaan eenmaal ouder en stopt vaak in hoogte groeien bij ongeveer 1,5 tot 1,8 meter.

zoek wat plaatjes op internet en kijk hoe ze daar op verschillende afstanden van elkaar zijn geplaatst, van nature groeit deze bamboe in beperkte ruimtes dus.

gr.

Onderwerp gesloten